Kurupelit Marina Dayanışması, Atakum sahilinde satışa çıkartılan 'yeşil alan' için Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi düzenledi. Samsun'da birçok sivil toplum kuruluşuna üye vatandaşın katıldığı eylemde, kamuoyuna açıklama yapıldı.

Kurupelit Marina Dayanışması sözcüsü Dr. Nedim Ecevit, burada yaptığı konuşmasında, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in dört buçuk yıllık görev süresinde sınıfta kaldığını ifade ederek, "Belediyeciliği; şehri ranta açmak, betonla doldurmak, halka ait olan, halkın rağbet ettiği yerleri yok edip satmak ve halkla, bilimsel çevrelerle görüşmeden, danışmadan, kapı arkasında projeler yaparak iş bitirmek olarak algılamışsınız. Belediyecilik rant için değil, halk için yapılır. Belediyelerin, o şehirde, halkın huzuru için halkın rahatlığı için, halkın şehirden en iyi şekilde yararlanması, keyif alması için var olduğunu anlayamamışsınız" dedi. 

"Halka ait yerleri satıp egonuza göre harcadınız"

"Siz halka ait olan hem de halkın en çok kullandığı, yararlandığı yerleri satıp, kendi egonuza göre harcayarak ve bu nedenle Türkiye'nin en borçlu ikinci belediyesi olarak, belediyecilik yapmaya çalışıyorsunuz" diyen Ecevit, "Bu şehrin size verdikleri ile yetinmiyorsunuz, her şeyini istiyorsunuz. Partinizin, Samsun’a bu yaptığınız kıyıma seyirci kalmasını da kınıyoruz. Belediyeciliğiniz için yaptırdığınız anketlerin sonuçlarında gayet iyi biliyoruz! Giderayak, bu şehre verdiğiniz zararları görüyoruz" ifadelerini kullandı. 

Geçtiğimiz hafta Samsun'da yaşanan sel felaketine işaret eden Ecevit, "Karadeniz şehri olan Samsun’un iklim yapısı gereği, çok da sürpriz sayılmayacak yağışlardan dolayı, Samsun'da olan rezaleti gördük. Belediyeciliğin olmazsa olmazı olan alt yapı çalışmaları, sizin ilgi alanınızda olmadığından fazla yağış, Samsun’da sel felaketine döndü. Bu felakette, belediye personelini seferber edip hasarın kaldırılmasını belediyecilik sanıyorsunuz. Oysa önemli olan, alt yapıyı yaparak, gerekli tedbirleri alarak o hasarı önlemekti" diye konuştu. 

"Altyapı çalışmalarını önceleseydiniz bunun adı belediyecilik olurdu"

Ecevit, son olarak şunları kaydetti: "Duygusal beton sevdanızdan, Samsun'un halka ait en gözde yerlerini satmaktan, betona boğmaktan vazgeçip, başta sanayi sitesindeki ve bir çok yerdeki halkın ekmeğine önem verseydiniz, işyerlerini, evlerini mülklerini kurtarmak için vatandaşlar yüzmek zorunda kalmazlardı. Arabaları, evleri, mülkleri hasar görmüş kişilerin mağduriyetine önem verseydiniz, parası olanla kol kola, parayı bastırana dere ağızlarına kadar imar yaptırma izni veren belediyecilik anlayışı göstermeseydiniz, Kısaca, Halka ve bu şehre önem vererek, altyapı çalışmalarını önceleseydiniz, işte bunun adı belediyecilik olurdu."

Ercan ÜSLÜ