Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi, yarın saat 14.00'da olağanüstü toplanacak. Seçimlere bir hafta kala yapılacak olağanüstü meclis toplantısında, 2 teklif görüşülecek.

10 milyon euro'luk kredi teklifi

Toplantıda ilk olarak "Türkiye Deprem, Sel Ve Yangın Acil İmar Projesi" ile ilgili 10 milyon euro'luk kredi için Belediye Başkanına yetki verilmesi teklifi görüşülecek. Meclis gündemine göre teklif şu şekilde aktarıldı: "Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığının 20.03.2024 Tarih Ve 259295 Sayılı; Finansmanı Dünya Bankası Tarafından Karşılanan Ve İller Bankası A.Ş. Tarafından Yürütülen 'Türkiye Deprem, Sel Ve Yangın Acil İmar Projesi' Kapsamında Bankanın Belediyemize 'Türkiye Deprem, Sel Ve Yangın Acil İmar Alt Projesi' İçin Kullandırılacak Olduğu 10.000.000,00 Avro Tutarındaki Krediye İlişkin Alt Kredi Anlaşması Ve Eklerini İmzalamaya, Kredinin 
Kullanılması Ve Kredi İçin Her Türlü İş Ve İşlemleri Yapmaya Samsun Büyükşehir Belediye Başkanının Yetkili Kılınması Teklifi."

Taşınmazın Adli Tıp Kurumu'na tahsisi

Mecliste görüşülecek bir diğer teklif ise, mülkiyeti belediyeye ait olan taşınmazın Adli Tıp Kurumu Samsun Grup Başkanlığı adına tahsisini içeriyor. Meclis gündeminde teklif, şu şekilde aktarıldı: "Emlak Ve İstimlak Dairesi Başkanlığının 21.03.2024 Tarih Ve 259540 Sayılı; İlimiz İlkadım İlçesi, Tepecik Mahallesi, 10275 Ada, 8 Parsel Numarasında Kayıtlı, 7.360,83 M² Yüzölçümlü, Mülkiyeti Belediyemize Ait, Planında  Büyükşehir Belediyesi Hizmet Alanı (Sosyal Tesis) Fonksiyonunda Kalan Taşınmazımızın Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Samsun Grup Başkanlığı Adına Tahsisi Teklifi."

Kaynak: Mehmet ÜNLÜ