Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Samsun'da kimi işaret edeceği merak konusu. AK Parti, Samsun'da mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'le mi yola devam edecek? Yoksa başka bir adayla mı? 

Mustafa Demir, zaman zaman yaptığı açıklamalarda, tekrar aday gösterilirse memnuniyetle bu görevi taşıyacağını açıkça belirtiyor. Mimar Demir'in, şehirde uygulamaya koyduğu birçok proje var. Ancak bunların çoğu, sivil toplum kuruluşları tarafından davalık. Ve çoğu proje için de yargı 'yürütmeyi durdurma' kararı aldı.

Kilit isim Yusuf Ziya Yılmaz!

Ankara'ya verilecek aday listesinde kilit isim, Samsun'da 4 dönem Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yapan ve şu an AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanı olan Yusuf Ziya Yılmaz. Aday olmak isteyen, adayını göstermek isteyen herkes bu aralar Yılmaz'a yakın durmaya çalışıyor. 

Parti kulislerinde adaylık noktasında birçok isim konuşuluyor. Bu isimlerden bir tanesi de AK Parti eski Samsun Milletvekili Fuat Köktaş'a yakınlığıyla bilinen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar. Togar'ın yakın çevresinde, büyükşehir için aday
gösterilmesine kendisinin de istekli olduğu konuşuluyor.

Diğer taraftan ise Yeşilyurt Demir Çelik ve Liman İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Yeşilyurt'a adaylığı noktasında teklif götürüldüğü konuşuluyor. 

Muhalefetin tek başına işi çok zor!

Muhalefet partilerine bakıldığında altılı masa çoktan çatırdadı. CHP ve İYİ Parti başta olmak üzere çoğu parti Samsun'da kendi
adaylarıyla seçime girecek gibi gözüküyor. Ancak Samsun'un geçmiş dönem seçimlerdeki oy dağılımına bakıldığında muhalefetin tek başına işi çok zor!

Bu noktada muhalefet partileri de belirleyeceği aday noktasında titiz davranıyor. Kurultay sürecinde olan CHP'de Samsun için o iki isim konuşuluyor. 

Elini taşın altına koyanlar...

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin eski CHP Grup Başkanvekili Mali Müşavir Atila Tekcan ile Mimarlar Odası Samsun Şubesi Kent İzleme Komitesi üyesi İshak Memişoğlu. Daha önce Atakum Belediyesi'nde de meclis üyesi olarak görev yapan Tekcan ile daha önce Mimarlar Odası Samsun Şubesi Başkanı olan Memişoğlu, Samsun'da dengeleri bilen ve elini taşın altına koyan iki isim. Samsun adına yapılan her projeyi mercek altına alan, şehrin geleceğe taşınması, insanların daha güvende yaşaması için kaygı duyan, fikir üreten isimler. 

Bakalım ilerleyen günlerde ikitidar ve muhalefetin adayları kimler olacak...

Ercan ÜSLÜ