Samsun'da İYİ Parti içerisinde istifalar devam ediyor. İYİ Parti Atakum Kurucu İlçe Başkanı ve Atakum Belediye Başkan aday adayı Selen Gülhan Çam, zehir zemberek bir açıklama yaparak İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurdu.

Çam'ın istifa açıklamasında, siyaset üstü bir zihniyetle mücadele etmekten yorulduğunu ve teşkilatın yok sayıldığını ifade etti. Ayrıca, partisinin kurucu iradesinden uzaklaşıldığını ve kurucu iradenin yok sayılmasını kabul edemeyeceğini vurguladı.

Çam, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Karar verici makamındaki kişi ve kişilerin, partimize üye olan sahadan bihaber kişilere itibar ettiğini görmek beni üzdü. Partimize çöken, kendi menfaatini düşünen kişilerin sadece kısa vadeli kazançlar peşinde koştuklarını, uzun vadede ise partinin siyasi kimliğini hiçe saydıklarını ve koltuk sevdasına kapıldıklarını gördüm."

Ayrıca, Çam, İYİ Parti Atakum Belediye Başkan aday adaylığından çekildiğini ve partiden istifa ettiğini belirtti. Kendisinin partisinin hafızasının silinmeye çalışıldığını görmemeyeceğini ve kurucu iradenin yok sayılmasını kabul edemeyeceğini ifade etti.

Çam, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: "Dava bitmiştir. Bu aşamada körü körüne bağlandığım partimi son zamanlarda körü körüne savunduğum kişilerden de özür dilerim, haklıymışsınız. Önümüzdeki yerel seçimlere girecek olan tüm adaylara ve yerel olmayan adaylara başarılar diliyorum. Kalın sağlıcakla."

İYİ Parti'de yaşanan bu istifaların parti içindeki dinamikleri nasıl etkileyeceği ve yerel seçimlere nasıl yansıyacağı merakla bekleniyor.

Kaynak: Erhan YAYLA