Yılport Samsunspor, TFF 1. Lig'in 32. haftasında  Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nda Tuzlaspor ile karşı karşıya gelecek. Geçtiğimiz hafta deplamanda Göztepe karşısında 1-0 mağlup olarak, 20 haftalık yenilmezlik serisi son bulan Lider Samsunspor, bu hafta evinde galibiyet şansı arayacak. Taraftarın ilgilsinin oldukça yoğun olduğu maçta, 33 bine yakın izleyicinin stadı doldurması bekleniyor. Maç, TRT Spor ve Bein Sport 2'den canlı olarak yayınlanacak. 

Süper Lig için 2 galibiyet yeter
Maç öncesi açıklama yapan Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, geride kalan, Tuzlaspor, Ankara Keçiörengücü, Bodrumspor ve Denizlispor karşılaşmalarından 2 galibiyet elde etmelerinin Süper Lig'e yükselmek için yeterli olacağını dile getirerek, "Ligde avantajımız hala devam ediyor. Bizim isteğimiz futbolcularımızla beraber bir an önce şampiyonluğu şehre armağan etmek" dedi.

Samsunspor ligde açık ara lider
Ligde 63 puanla açık ara lider olan Samsunspor, Tuzlaspor ile tarihindeki 6. maçına çıkacak. Son üç sezondur aynı ligde yer alan iki takımın bugüne kadar ki 5 maçının 4'ünü Samsunspor kazanırken 1 maç ise berabere bitti. Samsunspor'un maça şu kadro ile çıkması bekleniyor: "Szumski, Yunus Emre, Alim, Zeki, Mücahit, Bennasser, Osman, Soner Aydoğdu, Harris, Laura ve Tanque."

Ercan ÜSLÜ