Samsun denince akla gelen ilk şey tabii ki Mustafa Kemal Atatürk. Bağımsızlığın meşalesinin yakıldığı şehirde ilk olarak kentin 
merkezinde yer alan ve Atatürk'ün izlerini taşıyan Gazi Müzesi ile Bandırma Gemisi Müzesi ziyaret edebilirsiniz. 

Doğal dokusunu her ilçesinde yaşanan Samsun'un bir diğer köşesi ise adı cennet olan Kızılırmak Kuş Cenneti. Şehrin batısında Karadeniz'e kıyı 20 bin hektar alan RAMSAR sözleşmesi ile korunmaktadır. Türkiye'deki toplam 483 tür kuşun 354'ü bu alanda tespit edilmiştir. Eşsiz doğasının yanı sıra farklı kuş türlerini de gözlemlemek için delta görülebilir. 

Samsun'da doğal dokusuyla benzersiz bir diğer nokta ise Vezirköprü ilçesindeki Şahinkaya Kanyonu. 25 kilometre uzunluğundaki boğaz üzerinde gerçekleştirilen tekne gezisiyle kanyonu keşfetmeniz mümkün. 

Yine aynı ilçede Kunduz Ormanlarını görebilirsiniz. Yeşilden sarıya bitki örtüsüyle benzerlerinden ayrılan bu orman, dinginliği tam anlamıyla yaşayacağınız saklı bir cennet. 

Ya da bir göl kenarında vakit geçirmek istiyorsanız, kentin batısındaki Yakakent ilçesinde Çam Gölünü ziyaret edebilirsiniz. Göl kenarında gece konaklayabileceğiniz pansiyonlar bulunuyor. Gün içinde sıcaktan bunaldığınızda mis gibi kokusuyla keyifli vakit geçirebileceğiniz bir alan sizi bekliyor.

Kaynak: Ezgi ÜNLÜ