Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Kongresi 8 Ekim Pazar günü yapılacak. Partinin genel merkezinde 'değişim' sloganıyla
yaşanan bölünme, Samsun'da da etkisini gösterdi. Seçimlere girecek 5 adaydan bazıları partide köklü bir değişim istiyor!

Diğer taraftan Samsun Büyükşehir Belediyesi ve İlkadım Belediyesi CHP meclis üyesi Emre Taha Özyar, seçim öncesi partiyi karıştıran bir iddia ortaya attı. Özyar, CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi ve CHP eski Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu'nun, delegeleri arayarak Mehmet Özdağ'ın genel başkanın adayı olduğunu söyledeğini ileri sürdü. 

"Mehmet Özdağ Genel Merkezin adayı" iddiası!

Özyar, sosyal medya hesabından yapıtğı paylaşımda, "Cumhuriyet Halk Partimizin Samsun’da halkın oyları ile seçilmiş Büyükşehir ve İlkadım belediye meclis Üyesi olarak, parti görevi ve sorumluluğum gereği, CHP’nin atanmış Genel sekreteri sayın Neslihan Hancıoğlu’na sormak istiyorum; Samsun il Delegelerini arayıp genel başkanın adayı sayın Mehmet Özdağ diyormuşsunuz. Diğer 4 aday kimin adayı sayın Hancıoğlu?" ifadelerini kullandı. 

"Gördüğü yerde görmemiş gibi yapıyor"

İlkadım Belediyesi CHP meclis üyesi Hatice Çakır ise, Özyar'ın paylaşımına şu sözlerle cevap verdi: "Bende diyorum Mehmet Özdağ gibi kaliteli bir insan parti emekçilerini yani bizleri gördüğü yerde görmemiş gibi yapıyor sebebi belli Sayın vekilin adamı olmadığımız için uyarı almış e tabi biz vekil adamı olmak için pek sıradanız halktan biriyiz.. Değişim artık şart...!"

Ercan ÜSLÜ