Düşevi Oyuncuları, 25. kuruluş yılında herkesi tiyatro ile tanıştırma projesine imza attı. Topluluk tarafından, 5-9 Haziran günlerinde 'İşçi Dayanışma Tiyatro Günleri' düzenleniyor. Etkinliklerin ikinci gününde sergilenen, 'Bir Tahtımız Eksik Macbecth' adlı oyunu Tez-Koop İş Sendikasına bağlı işçiler izledi. Cem Kaynar’ın yazıp yönettiği ve Ferda Kaynar ile birlikte oynadığı 'Bir Tahtımız Eksik Macbecth' oyunu ilk iki gün Migros işçileri izlerken, sonraki üç günde ise çeşitli kamu dairelerinden işçiler izleyecek.

Oyunun konusu ne?

Dış İşleri Bakanlığın’da iki temizlik işçisinin başından geçen komik bir hikayeyi anlatan oyunun Dramaturji’sini Jale Karabekir, Yönetmen Yardımcılıklarını Ferit Karaduman ile İrem Atay yaptı. Dekor-Kostüm Tasarım Gülnur Çağlayan, Kuklalar Seda Kibiroğlu, Işık Ali Yavuz, Efekt Mecit Kürtdur, Fotoğraflar-Görsel Tasarım Serdar Ayyıldız, Video Çekim Şenol Saltoğlu, Stüdyo Drum Clinic, Tanıtım Sosyal Medya Kadir Arslan.

İşçi-Sendika ve Düşevi Oyuncuları imecesi

Tez-Koop İş Sendikası Başkanı Tarık Sayın oyun sonunda yaptığı açıklamada, "Organizasyonda emeği geçen tüm yönetici ve temsilci arkadaşlarıma teşekkür ederim. Tez-Koop İş olarak biz örgütlü mücadeleye inanan ve bunun gereğini yapan bir kurum olarak üye sayımızı 16 binin üzerine çıkarmayı başardık. Yaptığımız eylemler ile de işçi arkadaşlarımızın haklarını almayı başardık. Şimdi sıra işçi arkadaşlarımızın ruhunu beslemeye geldi. Bunun için de Samsun’da hiç yapılmamış bir etkinlik düzenledik. Bu etkinlik tam bir İşçi-Sendika ve Düşevi Oyuncuları imecesi ile oldu. Bu sebep ile her zaman işçinin yanında olan Düşevi Oyuncularına teşekkür ederiz" dedi.