Sanayi İçin Eğitim ve Proje Desteği

Samsun Büyükşehir Belediyesi Derebahçe Atölyelerinde kaynakçı ve diğer mesleki kursların açılması için Makine Mühendisleri Odası (MMO) ve OMÜ Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu’na (MYO) görev verildi. Projelerin Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme ve AR-GE Müdürlüğü tarafından projelendirilmesi ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından desteklenmesi kararlaştırıldı. Çalıştayda sunulacak projeye “Samsun Makine ve Otomotiv Sanayine Hazır” adı verildi.

Endüstri 4.0 ve Model Fabrika Entegrasyonu

Toplantıda, çalıştayda Endüstri 4.0 tanıtım filmi gösterimi yapılması, işletmelerin Ulusal Staj Programı’na kayıt olmalarının teşvik edilmesi, Model Fabrika’nın çalıştaya entegrasyonunun sağlanması ve çalıştay için tanıtım afişinin tasarlanması gibi kararlar alındı.

Samsun’da Makine ve Otomotiv Yan Sanayi İçin Önemli Adımlar Atıldı-1

Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması

Vali Tavlı’dan Samsun’un Potansiyeline Vurgu

Toplantının ardından Derebahçe Atölyeleri'ni ziyaret eden Vali Orhan Tavlı, OMÜ Yeşilyurt Demir Çelik MYO Müdürü Prof. Dr. Kemal Yıldızlı’dan bilgi aldı. Vali Tavlı, Samsun’un genç nüfusu, nitelikli iş gücü, meslek liseleri ve yüksekokullarıyla sanayi alanında büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirtti:

“Samsun, üretim ve sanayi alanında ciddi bir potansiyel barındırıyor. Bu tür çalışmalar, şehrimizin ekonomik gelişimine büyük katkı sağlayacaktır.”

Geniş Katılımlı Bir Toplantı

Toplantıya Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle, Samsun TSO Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Tüfekçi, akademisyenler ve bazı oda başkanları da katıldı. Katılımcılar, alınan kararların Samsun’un otomotiv yan sanayindeki rekabet gücünü artıracağına yönelik umutlarını dile getirdi.

Samsun’da Makine ve Otomotiv Yan Sanayi İçin Önemli Adımlar Atıldı-2

Kaynak: iha