Samsun Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi Hasan İpek, bu ay ki meclis toplantısında İlkadım ilçesinde imar planında akaryakıt istasyonu olarak düzenlenen ve dere yatağına denk geldiği için güzergahı değiştirilen dere yatağını ilişkin meclise soru önergesi sunmuştu. İpek, "İmar düzenlemesi ile akaryakıt istasyonu yapılan parsel, satışa çıkartıldığında dere yatağının güzergahının değiştirileceği satış şartnamesinde yazıyor muydu? Dere yatağının güzergahının değiştirilip ıslah edilmesinin maliyeti ne kadar olmuştur? Arsa kaç liraya satılmıştır? Dere yatağının güzergahı değiştirilirken Devlet Su İşlerinden kurum görüşü alınmış mıdır?" sorularını meclise sunmuştu.

Samsunspor’dan Kadın Girişimcilere Destek: 'Alışveriş Şenliği' Başladı Samsunspor’dan Kadın Girişimcilere Destek: 'Alışveriş Şenliği' Başladı

İhaleyi alan şirket durumu biliyormuş 

Önergeye, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Eken tarafından sözlü olarak cevap verildi. Eken, ihalenin açık ihale olarak yapıldığını, ihale dosyasında buranın dere yatağına denk geldiğinin yazıldığını ve ihaleyi alan kişinin bunu bilerek almayı kabul edeceğinin de yazıldığını belirtti. Eken, dere yatağının ise SASK'nin DSİ ile irtibata geçilerek yapıldığını söyledi.

Samsun’da O İhale ‘’Kamuyu Zarara Uğratti’’ İddi̇asi-1

"Kamu zarar uğratılmıştır" 

İpek, ihalede aslında sıkıntı olduğunun dolaylı olarak kabul edildiğini ifade etti. Kamunun zarara uğratıldığını söyleyen İpek, "İhale dosyasında parselde dere yatağının varlığı yapıldıktan sonra dere yatağının güzergahının değişeceği ifade edilmiş olsaydı, çok daha fazla kişi ihaleye girerek rekabet olacaktı. İnsanlar, 'dere yatağında akaryakıt istasyonu açamam' diye düşünüp ihaleye girmemiştir. İnsanın aklına ihaleye giren kişiye dere yatağının değiştirileceğinin bilgisinin yada sözünün verilip verilmediği gelmektedir" diye konuştu.

SAMSUN’DA O İHALE ‘’KAMUYU ZARARA UĞRATTI’’ İDDİASI !-1

Kaynak: Mehmet Karabiber