Samsun’da Tekgıda-İş Sendikası üyeleri, İstanbul’un Çatalca ilçesinde sendika üyeliği nedeniyle işten çıkarılan gıda işçileri için Onur Anıtı önünde bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Polonez isimli gıda fabrikasında çalışan 146 işçinin maruz kaldığı haksızlıklara dikkat çekildi.
Tekgıda-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Ali Başkeser, burada yaptığı konuşmada, Polonez fabrikasında yaşanan süreci anlattı. Başkeser, "Polonez’de çalışan arkadaşlarımız, yalnızca sendika üyesi oldukları için işten çıkarıldılar. Anayasal haklarını kullanarak sendikamıza üye olduktan sonra, işveren baskı uygulamaya başladı. 20 Temmuz 2024’te, sendika üyeliğinden istifa etmeyen 13 arkadaşımız, 'kod 46' ile işten çıkarıldı. Baskılar artınca, işten çıkarılan işçi sayısı 146’ya ulaştı" dedi.
Başkeser, sendikanın bu süreçte iş barışını sağlamak amacıyla Polonez yönetimi ile iyi niyetli diyaloglar kurmaya çalıştığını, ancak bu çabaların sonuçsuz kaldığını ifade etti. "Halkımızın tüketim gücünü kullanarak Polonez ürünlerini almamaya davet ediyoruz. 146 arkadaşımız işbaşı yapana kadar direnişimizi sürdüreceğiz" diye ekledi