Atakum Belediyesi'nin bu ay ki meclis toplantısında ek bütçe teklifi görüşüldü. Teklif, AK Parti ve MHP'nin yanı sıra CHP'nin ittifakı İYİ Parti'nin de oylarıyla reddedildi. 

Atakum Belediyesi AK Parti meclis üyesi Süleyman Sezen, konuya ilişkin kizilirmakgazetesi.com'a özel yaptığı açıklamasında, şunları söyledi: "Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci'nin, reddedilen ek bütçe teklifi ile ilgili, 'bu görevi kötüye kullanmaktır' diyor. Ben de şunu söylemek isterim; kendi partisini bütçe konusunda ikna edemeyen bir başkan AK Parti'ye diyor ki; 'görevi kötüye kullanıyorsunuz.' Siz daha kendi parti meclis üyelerinizi ek bütçeye ihtiyacınız olup olmadığını ikna edememişsiniz. Sonra AK Parti'yi suçluyorsunuz. Bu doğru değil."

"Kendi üyeleri meclis toplantısına katılmadı"

Sezen, meclis toplantısını katılmayan CHP'li meclis üyeleri Abdurrahman Acat, Necmi Yazıcı ve Rasim Gömeç ile oylama öncesi toplantıyı terk eden CHP'li üye Ümit Bektaş içinse, "Kendin getirdiğin bütçenin arkasında kendi grubun durmuyor. Kendi partililerinizi ikna edip meclis toplantısına getirememişsiniz" açıklamasını yaptı. 

"Ek bütçedeki bazı kalemler elzem değil"

Ek bütçe teklifinin görüşüldüğü komisyon toplantısında bazı kalemlerin elzem olmadığına dikkat çektiğini söyleyen Sezen, "2023'ün ilk yedi ayında bütçenin yüzde 50'sini harcamışsın. Kalan beş ayda yüzde 50 var. Buna rağmen ek bütçe talep ediyorlar. Son bir ayda isteseler daha doğru olurdu. Fen İşleri, Makina İkmal ve maaş artırımı için İnsan Kaynakları ek bütçesine birşey demiyorum ama farklı birçok kalemde bütçe isteniyor. Özel Kalem için istenen ve hastane yanındaki sosyal tesis yapımı için istenen ek bütçeler elzem değil. Bunları konuşalım dedim" ifadelerini kullandı. 

"Atakum sahilinde kum ve palet adası oluşması lazımdı"

Öte yandan önceki ay meydana gelen sel felaketi sonrası yaşanan zaiyatlarla ilgili meclise sunulan bilgileri değerlendiren Sezen, "Başkan Cemil Deveci, 7 bin 679 adet paletin, 12 bin ton kumun ve 7 bin ton çimentonun bir günde sele gittiğini söylüyor. Bir kere bu kum ve çimento miktarı belediyenin bir yıllık harcamasından fazla. Şu an Atakum sahilinde kum ve palet adası oluşması lazımdı" diye konuştu.

Ercan ÜSLÜ