Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Samsun'un muhteşem arkeolojik, kültürel ve coğrafi değerlerine dikkat çekerek, sahilinin Avrupa ülkelerini aratmayacak nitelikte olduğunu belirtti. Samsun'un turizm potansiyelini tam anlamıyla kullanabilmesi için turizm master planı hazırlanacağını duyurdu.

'Samsun Turizm Paydaşları ile Turizm Değerlendirme Toplantısı'na katılmak üzere Samsun'a gelerek bir dizi incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, birçok Avrupa ülkesini andıran değerleri ile Samsun'un turizmden hak ettiği payı alabilmesi için master planı hazırlanacağını ve çok kısa bir sürede olumlu sonuçların alınacağını söyledi.

Master planı hazırlanacak, Samsun turizmden hak ettiği payı alacak!

Samsun sanayi şehri olmasının yanı sıra kültür, spor ve eğitim şehri özellikleri ile öne çıktığını, yapacakları çalışmalarla birlikte bir turizm kenti olmasını da hedeflediklerini belirten Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Samsun turizmi ile ön plana çıkması yönünde gerekli olan adımları hızla atıyor. Samsun'da fazlası ile büyük bir potansiyel var. Ancak bu potansiyelin biraz daha parlatılması, tartılması ve ön plana çıkartılması gerekiyor. Bunun için gerekli olan çalışmaları bir program dahilinde gerçekleştirerek tüketici ile buluşturulması gerekiyor. Bu bağlamda Samsun'da bugün gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde bunun için bir master planı hazırlama ihtiyacı olduğuna karar verdik. Bakanlık olarak bunun hazırlanmasında gerekli olan çalışmaları ve desteği vereceğiz. Bu çalışmaların sonunda ilgili kurumlarımız üzerlerine düşen görevlerini yerine getirerek çok kısa bir süre içinde Samsun'un turizmden hak ettiği payı almasını sağlayacağız" dedi.