TÜRKONFED Yüksek İstişare Kurulu üyesi Emin Bahri Uğurlu, yeni hükümet programının şart olduğunu belirterek, "Doların seyri hükümetin alacağı kararlara bağlı" dedi. 

TÜRKONFED (Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu) Yüksek İstişare Kurulu üyesi Emin Bahri Uğurlu, pazar günü yapılan yerel seçim sonuçlarının piyasaya etkilerini değerlendirdi. 

Seçim sonuçlarında yaşanan kırılmanın, geçen yıl ki seçimlerde yaşanması gerektiğini vurgulayan Uğurlu, "Hükümet geçen yıl ki seçimler öncesi emekliye ufakta olsa bir iyileştirme yapmıştı. Geçen yıl çok tepki oyu almadılar. Dünyaya bakacak olursanız da hiçbir ülkede ekonomi bu kadar kötü iken hiçbir hükümet bu kadar yıl iktidarda kalmamıştır" dedi.

Yeni reform kararlarının alınması gerektiğine işaret eden Emin Bahri Uğurlu, "Yeni bir hükümet programı şart! Seçim sonuçlarını olumlu ve olumsuz gören iki taraf var. Bir ay içinde doların seyri değişecektir. Bu noktada, doların hangi yöne dümen çevireceği hükemetin alacağı kararlara bağlıdır" açıklamasını yaptı.

Kaynak: Ezgi ÜNLÜ