Vali Dağlı, yerli ve milli mobil uygulama sayesinde, uyuşturucu kullanımı ve ticaretiyle ilgili ihbarlar güvenlik güçlerine kolaylıkla iletildiğini, projenin toplumun desteğiyle uyuşturucuyla mücadelede önemli bir adım olduğunu belirtti.

Dağlı, gençlerin korunması için kolluk tedbirlerinin yanı sıra ailelerin ve gençlerin bilinçlendirilmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi. Ayrıca vatandaşların da mücadeleye katkı sağlamasının önemine değinen Dağlı, Bakanlık tarafından geliştirilen "Uyuma" projesi kapsamında mobil uygulama kullanarak uyuşturucuyla ilgili ihbarlarda bulunabileceklerini belirtti. 

Dağlı, uyuşturucunun sadece sağlık sorunlarına yol açmakla kalmayıp toplumun genelini etkileyen sosyal, hukuki ve ekonomik zararlar da beraberinde getirdiğini belirtti. Özellikle gençlerin hedef alındığı uyuşturucu kullanımının toplum sağlığı ve güvenliği için önemli bir sorun olduğunu vurgulayan Dağlı, terör örgütlerinin finansman araçlarından biri olan uyuşturucu ticaretinin önlenmesinin de önemli olduğunu ifade etti. 

Vali Dağlı, sözlerine şöyle devam etti: 

"26 Haziran Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü’nün, evlatlarımızı uyuşturucu madde bağımlılığından korumak adına yürütülen çalışmaların başarıya ulaşması için bir vesile olmasını temenni ediyor, tüm vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler diliyorum."