Resmi Gazete'de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Çorum'a atanan Zülkif Dağlı, Samsun'da düzenlenen programda veda etti.

Milli mücadele şehri Samsun'da görev yapmanın onurunu ve gururunu yaşadığını dile getiren Doç Dr. Zülkif Dağlı, "Samsun'dan ayrılırken, hayatımın sonuna kadar unutamayacağım güzel anılar ve anlamlı dostluklar biriktirdim" dedi. Dağlı, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: 

"Kıymetli Samsunlu hemşerilerim,

18 Haziran 2020 tarihinde, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle başlamış olduğum Samsun Valiliği görevimden, bugün itibarıyla Çorum Valiliği'ne atanmam nedeniyle ayrılıyorum. Samsun’da kaldığım üç yıl iki ay boyunca unutulmaz bir dönem geçirdim. Her şeyden önemlisi milli mücadele şehri Samsun'da görev yapmanın onurunu ve gururunu yaşadım.

Samsun, Karadeniz'in incisi olarak tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış; ticaret, sanayi, tarım, sağlık ve turizm potansiyeliyle ülkemizin yıldızı parlayan şehirlerinden biri olmuştur. Anadolu'nun dört bir yanında görev yapmış bir devlet adamı olarak Samsun'dan ayrılırken, hayatımın sonuna kadar unutamayacağım güzel anılar ve anlamlı dostluklar biriktirdim.

Göreve başladığım günden itibaren Samsun'un potansiyelini en üst seviyede kullanmasını hedefledim. Bu süreçte, akademik çalışmalarımın ve Devlet tecrübelerimin ışığında Samsun'a sadece bir Vali olarak değil, aynı zamanda bir yatırımcı gözüyle de baktım. Bu çerçevede, şehrimizin gelişim ve büyüme potansiyelini daha iyi değerlendirebilmek adına, atılması gereken adımları belirledik ve uygulamaya koyduk. Organize Sanayi Bölgelerimizi reforme ederek buraların yatırımcılarımız için daha verimli ortamlar olmasını sağladık.

Halka hizmetin Hakk'a hizmet olduğu anlayışıyla, devlete hizmetin sadece bir görev değil, aynı zamanda bir onur olduğu bilinciyle mesai mefhumu gözetmeksizin gece-gündüz çalıştım. Yapmış olduğum görevlerde, bize verilen yetki alanlarında inisiyatif almaktan ve doğruyu savunmaktan bir an olsun geri durmadım. Kamu menfaatini her daim ön planda tutarak, şehrimizin sürdürülebilir kalkınmasına katkıda bulunmaya çalıştım.

Görevimin pandeminin en yoğun dönemine denk gelmesi nedeniyle Kovid-19’la mücadeleyi koordine ederken bir yandan esnafımızın bu süreci en az etkilenecek şekilde atlatması için gerekli çalışmaları yürüttüm, diğer yandan ise Milli Mücadele’nin ilk adım şehri Samsun’umuzun daha da kalkınması, sanayiden tarıma, eğitimden sağlığa, spordan kültüre kadar pek çok alanda daha iyi noktalara gelebilmesi için şehrimizin tüm paydaşlarıyla birlikte yoğun bir gayret sarf ederek birçok projeyi hayata geçirdim.

Ülkemizin; yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı büyüme stratejisi doğrultusunda ilimizdeki Organize Sanayi Bölgesi sayısını, tarıma dayalı olanlar da dahil olmak üzere 7’den 12’ye yükselttik ve alanlarını genişlettik. Bu çalışmalar, şehrimizin ilerleyen dönemlerde çok daha verimli bir şekilde meyvelerini toplamasına olanak sağlayacaktır. Tüm bu gelişmeler Samsun’umuzu, Türkiye Yüzyılı’nın inşasında parlayan bir yıldız ve önemli mimarlarından birisi haline getirecektir.

2022 yılında yurt içi ve yurt dışından 900 bini aşan sayıda kişinin katılımıyla Samsun'da gerçekleştirdiğimiz Teknofest Karadeniz Festivali, ilimize önemli bir prestij kazandırdı. Bu kazanım, bilim merkezleri ve çocuk üniversitelerinin kurulmasıyla geleceğin mühendislerinin, teknoloji girişimcilerinin ve liderlerinin Samsun’dan yetişmesine katkı sağlayacaktır.

Görev sürem içerisinde, projesini bizzat hazırladığım Kardeşlik, Akrabalık, Dayanışma ve İletişim Merkezi’yle (KADİM) ilimize göçle gelen yabancı uyruklu vatandaşların şehir hayatına uyum sürecine katkı sunmaya; Sosyal Dayanışma Merkezleri (SODAM), Aile Destek Merkezleri ve Sosyal Marketler ile de şehrimizin tüm dezavantajlı gruplarına ulaşmaya, bu vesileyle binlerce kişinin hayatına dokunmaya çaba sarf ettim. Bu projelerle Samsunlu hemşerilerimizin hayat kalitesini artırmayı hedefledim.

İlimizde yürüttüğüm bunlar gibi birçok çalışmam esnasında siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, basın mensupları, kamuda görevli mesai arkadaşlarım ve siz değerli Samsunlu hemşerilerimin desteklerini hep yanımda hissettim.

Yine asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli ve ülkemizin önemli bir kısmını olumsuz etkileyen iki büyük depremin ardından koordinatör olarak görevlendirildiğim deprem bölgesinde, 2 ay boyunca siz değerli Samsunluların destekleriyle depremzedelerimize hizmet etmenin gayretinde oldum. Depremzedelerimizin tüm acil ihtiyaçlarını karşılamak için kurumlarımız, belediyelerimiz, sivil toplum kuruşlarımızla birlikte ortaya koymuş olduğunuz bu birlik ve beraberlik için hepinize teşekkür ediyor, sizlerle gurur duyuyorum.

İlimizle ilgili gelişmeler konusunda hemşehrilerimizi bilgilendiren, özveriyle yerine getirdikleri görevleriyle ilimizin kültürel, sosyal ve ekonomik gelişiminde etkin bir rol üstlenen, her koşulda ve her şartta sorumluluk duygusu bilinciyle görevlerini başarı ile yürüten değerli basın mensuplarımıza görevimiz boyunca sağduyulu bir şekilde şahsıma ve Valiliğimize vermiş olduğunuz desteklerden dolayı teşekkür ediyor, tüm basın mensuplarımıza çalışmalarında başarı ve kolaylıklar diliyorum.

Sporda da başarılarımızı unutmamak gerek. Bu yıl 11 yıllık hasretin ardından Süper Lig’e yükselen Yılport Samsunspor’umuz ve yine Basketbol Süper Ligi’ne yükselen Yılyak Samsunspor’umuza 7’den 70’e tüm hemşerilerimizle birlikte bizlere yaşattıkları büyük heyecan ve mutluluk için teşekkür ediyor, her iki takımımıza bundan sonraki sezonlarda da başarılar diliyorum.

Samsun Valiliği görevini devralacak olan değerli meslektaşım Valimiz Sayın Orhan Tavlı’ya başarı ve muvaffakiyetler diliyorum.

Sözlerime son verirken, siz Samsunlu hemşerilerime en derin saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum. Bu görev sürem, benim için unutulmaz bir deneyim olmuştur. Samsun’dan ayrılmanın hüznü ve Çorum'a atanmanın onurunu aynı anda yaşıyorum. Ancak bilmelisiniz ki, siz kıymetli Samsunlularla paylaştığımız anıları, her daim kalbimde taşıyacağım. Samsun’u ve Samsunluları asla unutmayacağım. Gönül bağım devam edecek ve dostluğumuz hep baki kalacak. Haklarınızı helal etmenizi diliyorum. Kendi adıma haklarımı helal ediyorum. Allah hepinizden razı olsun."

Ercan ÜSLÜ