Türk Veteriner Hekimler Birliği ve 56 Veteriner Hekim Odası, son zamanlarda artan şiddet olaylarına ilişkin kitlesel bir basın açıklaması yaparak greve çıkacaklarını duyurdular. 

Yaşamın tüm alanlarında kadına, çocuğa, hayvana ve doğaya karşı uygulanan şiddetin, sağlık alanında da hızla artıp, dayanılmaz bir boyuta geldiğini ifade eden Samsun Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Elif Köse Avan, " Veteriner hekimler de bu şiddetin en büyük mağdurlarından olmakta, mobbinge, tacize, şiddete uğramakta, darp edilmekte, hatta öldürülmektedirler. 2022 yılı Nisan ayında, tam da Dünya Veteriner Hekimler Günü öncesinde, toplum sağlığını korumaya çalışırken görev başında öldürülen Veteriner Hekim Volkan Lale’nin katilinin cezası henüz kesinleşmemişken, geçen ay İzmir’de, geçtiğimiz hafta da başka bir meslektaşımız Ankara’da muayenehanesinde saldırıya uğradı" dedi.

"Bir günlük iş bırakma eyleminde bulunacaklar"

21 Ağustos Pazartesi tarihinde 1 günlük iş bırakma eyleminde bulunacaklarını söyleyen Avan, "Görev başında şiddete uğrayan meslektaşımız Veteriner Hekim Ceren Eroğlu’nun yanında olduğumuzu bildirir; yaşatmayı ve şifayı ilke edinmiş bir meslek grubu olarak, sesimizi duyurmak için kritik noktalar ve durumlar haricinde tüm çalışma alanlarımızda 21 Ağustos 2023 Pazartesi tarihinde 1 (bir) gün süreyle iş bırakacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız. Tüm vatandaşlarımızın anlayışını bekliyor ve esasen toplumun karşı karşıya olduğu riskleri gündeme getirecek olan bu eyleme destek olmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Ercan ÜSLÜ