Samsun’un Yakakent ilçesinde, Yakakent Çok Programlı Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Naim Okay’ın öncülüğünde anlamlı bir sosyal sorumluluk projesi hayata geçirildi. "Barınaktan Okuluma Sevimli Dost" adlı proje kapsamında, 32 öğrenci ve müdür yardımcısının katılımıyla Bafra Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nden bir köpek sahiplenildi. Bu etkinlik, öğrencilere hayvan sevgisini kazandırmayı ve barınaklardan hayvan sahiplenmenin önemine dikkat çekmeyi amaçladı.

Etkinlik sabah 09:00'da başladı. Öğrenciler ve öğretmenler, Bafra’ya doğru yola çıkarak ilk olarak Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’ni ziyaret ettiler. Burada Bafra Doğal Hayatı Koruma Şefi Semra Akman’ın rehberliğinde, yaralı hayvan rehabilitasyon istasyonunu da gezme fırsatı buldular. Aynı zamanda Ondokuz Mayıs Üniversitesi akademisyenlerinden aldıkları bilgilerle, doğayı ve hayvanları korumanın önemi konusunda farkındalık kazandılar.

Yakakent Çok Programlı Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Örnek Proje (6)-1

Kuş Cenneti’nin ardından, grup Bafra’nın tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfetmek amacıyla Bafra Arkeoloji Müzesi ve Bafra Tütün Müzesi'ni ziyaret etti. Müze yetkilileri Kadir Bayraklı ve Canberk Uncu'nun sunduğu bilgilerle bölgenin tarihi ve kültürel mirası hakkında değerli bilgiler edinen öğrenciler, hem eğitici hem de keyifli bir gezi gerçekleştirdi.

9B sınıfı öğrencisi Esma Elma, projeyle ilgili düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi: "Bu projeyle okulumuzun diğer okullara örnek olmasını istedik. Barınak koşullarını yerinde görme fırsatı bulduk ve bir sevimli dostumuzu okulumuza kazandırdık. dedi.

Projenin koordinatörü Naim Okay ise, "Bu proje sayesinde hem hayvan sevgisini aşılamayı hem de yerel yönetimlerin üzerindeki yükü hafifletmeyi amaçladık. Sevimli dostlarımıza sıcak bir yuva hazırlamak bizim için büyük bir mutluluktur.

Yakakent Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin gerçekleştirdiği bu anlamlı proje, Samsun’da hayvan hakları ve barınak hayvanlarının sahiplenilmesi konusuna dikkat çekerken, bölgedeki diğer okullara da örnek olmayı hedefliyor.

Samsun'da yaz spor okullarına 422 çocuk ve genç katıldı
Samsun'da yaz spor okullarına 422 çocuk ve genç katıldı
İçeriği Görüntüle

Yakakent Çok Programlı Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Örnek Proje (10)-1

Yakakent Çok Programlı Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Örnek Proje (8)-1Yakakent Çok Programlı Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Örnek Proje (7)-1Yakakent Çok Programlı Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Örnek Proje (2)-1Yakakent Çok Programlı Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Örnek Proje (4)-1

Kaynak: Mehmet Öğüten