Atakum Belediyesi Meclisinde, Yenimahalle Mahallesinin iki mahalleye ayrılmasına ilişkin görüşülen komisyon raporu oy çokluğu ile bekletilmesi yönünde karar alındı. Atakum Belediyesi Başkanı Av. Cemil Deveci'nin Adıyaman'da olması sebebiyle Meclis Başkanvekili Fikret Can Demir Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, AK Parti, MHP ve bazı CHP'li meclis üyeleri söz alarak Yenimahalle'nin ikiye ayrılmasıyla ilgili yapılan komisyon çalışmasının hem yetersiz olduğuna dikkat çekti hem de bu yönde oy kullandı. 

Türkiye'nin birçok ilçesinden büyük

Mahalle Muhtarlığı, 57 bin kayıtlı nüfusu ile Atakum ilçesinin en büyük, Türkiye'nin ise birçok ilçesinden büyük olan Yenimahalle'de, vatandaşa hizmet noktasında yetersiz kalındığı gerekçesiyle belediyeye başvuru yaptı. Belediye Meclisinin ilgili komisyonu ise, Afanlı Deresi paralelindeki Ali Gaffar Okkan Caddesini sınır belirledi. Mahallenin batı istikameti aynı isimle doğu istikametini ise Atakent Mahallesi olması yönünde karar alarak meclise sundu.

Komisyon raporu yetersiz bulundu

Meclis Toplantısında bugün görüşülen komisyon raporu ile ilgili söz isteyen AK Parti Grup Başkanvekili Recep Kemal Certel, hazırlanan teknik raporun yetersiz kaldığına dikkat çekerek, "Biz bölünmesin demiyoruz. Mahalle büyük. Bölünsün. Ancak en uygun nasıl oluyorsa öyle sınır çizilsin. Ben yapılan çalışmanın yeterli olduğunu göremiyorum. Bölgedeki esnafa, yaşayanlara sorularak bir kamuoyu oluşturulmalıdır" dedi. 

Kamuoyu oluşturulması için çalışma yapılacak

Ardından söz alan CHP'li Meclis üyesi Necmi Yazıcı ise, 20 yıldır burada yaşadığını belirterek, "Recep Beye katılıyorum. Kamuoyu oluşturmak için çalışma yapılmalıdır" açıklamasını yaptı. CHP'li Meclis üyesi Hasan İpek ile İYİ Parti'li Meclis üyesi Ayhan Ayvaz, raporun yeterli olduğu yönünde açıklama yaptılar. Son olarak söz alan AK Parti'li Meclis üyesi Osman Kulaberoğlu, "Burası bölünecek. Bu kaçınılmaz. Şimdi bölünmese belki bir belki daha sonrasında bölünecek. Bir şehir plancısından da destek alınarak tekrar bir çalışma yapılmalı ve meclise o şekliyle getirilmelidir" dedi. Sonrasında oylanan komisyon raporu için, oy çokluğuyla bekletilmesi yönünde karar alındı.

Ercan ÜSLÜ