Yüksek Seçim Kurulu ( YSK) tarafından açıklanan 14 Mayıs 2023 tarihinin Genel Seçim takvimi olmasının ardından seçmenlerin akıllarında "Seçmen kütüğüne kayıtlı mıyım, geçiçi kimlik belgesi ile oy kullanabilir miyim, yeni evlendim ve kimliğimi değiştirmeden oy kullanbilir miyim?.." tarzında çeşitli sorular oluşmaya başladı. 

YSK sandık ve seçmen sayısını yayımladı

YSK tarafından Genel Seçim takviminin yayımlanmasından sonra 'yurt içi ve yurt dışından kaç kişinin oy kullanabileceği, kaç sandık olacağı?' merak konusu olmuştu. Açıklanan karara göre Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi'nde yurt içinde toplam 190 bin 736 sandıkta, 60 milyon 904 bin 499 kişi oy ; yurt dışında ise 4 bin 969 sandıkta 3 milyon 286 bin 786 kişi oy verebilecek.

Seçime adım adım ilerlerken oy verecek vatandaşların ise akıllarında "Seçmen kütüğüne kayıtlı mıyım, geçiçi kimlik belgesi ile oy kullanabilir miyim, yeni evlendim ve kimliğimi değişitirmeden oy kullanbilir miyim?.." tarzında çeşitli sorular oluşmaya başladı. Seçimle alakalı akıllara takılan bütün soruların cevaplarının çözümü içinse YSK tarafından rahatlıkla erişebileceğiniz 4 seçenek halinde çözüm basamağı sunuluyor.

Seçmen kaydı sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Seçmenlerin akıllarına takılan 'Seçmen Kaydı Sorgulama İşlemleri'ne dair bütün soruların cevaplarına YSK tarafından rahatlıkla erişebileceğiniz 4 seçenek halinde sunulan çözüm basamakları şu şekilde açıklandı:

1- https://secmen.ysk.gov.tr 

2- Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığının “Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması"

3- 444 9 975 (Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı Çağrı Merkezi)

4- www.turkiye.gov.tr (e-devlet)

YSK aynı zamanda, yayımladığı bu kanallar dışında 'seçmen kaydı sorgulama işlemleri' için başka kanallara itibar edilmemesinin de önemini vurguladı.

Haber: YAREN BAL