Atakum Belediyesi'nde, geçtiğimiz ay tartışmalara neden olan 'ek bütçe' teklifi tekrar gündeme alındı. Ağustos ayı meclis toplantısında AK Parti, MHP ve İYİ Parti'li meclis üyerlerini ret oylarıyla teklif reddedilmişti. 

Bunun üzerine açıklama yapan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, bütçenin onaylanmamasının görevi kötüye kullanmak olduğunu ifade ederek, "İYİ Parti, Ankara'dakiler ne diyorsa aynı yoldan gidiyor! İşçi alacakmışım! Her meclis toplantısı öncesi önüme bir dosyayla geliyorlar. Bundan sonra Atakumlular beni böyle seviyorlarsa sevsinler, paşa gönülleri bilir" ifadelerini kullandı. 

"Meclis belediye bütçesini reddedemez!"

Deveci, 4 Eylül Pazartesi günü yapılacak olan meclis toplantısı öncesi, ek bütçe teklifini tekrar gündeme aldı. 

Gündemde ek bütçe teklifi için şu ifadeler yer aldı: "5393 sayılı yasanın 18/b maddesi ve belediye meclisi çalışma yönetmeliğinin 14/2 maddesi uyarınca meclis, belediye bütçesini tümüyle reddedemez ancak değişiklik yaparak kabul eder. Bu ve benzeri konulara ilişkin danıştayın istikrar kazanmış kararları da mevcuttur. Bu nedenle, oy çokluğu ile alınan 04/08/2023 tarih ve 73 sayılı karar, 5393 sayılı kanunun 23/1. maddesi uyarınca yeniden görüşülmek üzere tarafımdan belediye meclisine iade edilmiştir." 

Ercan ÜSLÜ