Atakum Belediyesi'nin bu ay ki meclis toplantısında ek bütçe teklifi görüşüldü. Teklif, meclise sunulduktan sonra oylandı. AK
Parti ve MHP'nin yanı sıra İYİ Parti'lilerin de teklife red oyu verererek teklifin oy çokluğu ile reddedilmesi, mecliste şok etkisi yarattı. 

Yakınlarını işe aldırmak istiyorlarmış!

Meclis toplantısının ardından kizilirmakgazetesi.com'a özel açıklamada bulunan Başkan Deveci, İYİ Parti grubunun her ay meclis toplantısı öncesinde kendisine bir dosya ile geldiğini öne sürerek, "İYİ Parti, Ankara'dakiler ne diyorsa aynı yoldan gidiyor! İşçi alacakmışım. Her meclis toplantısı öncesi önüme bir dosyayla geliyorlar. Bundan sonra Atakumlular beni böyle seviyorlarsa sevsinler, paşa gönülleri bilir" açıklamasını yaptı.

"Görevi kötüye kullanmaktır!"

Deveci, meclis toplantısındaki oylama sonrası yaptığı konuşmasında ise, "Meclisin bütçesini onaylamamak, görevi kötüye kullanmaktır. Tüm Türkiye'de belediyeler ve devlet ek bütçe yaparken, Atakum Belediyesi'ne karşı bir tavır alınmıştır. Belediye imkanları kısıtlanırken çalışan işçi ve memurların maaşlarını ödeme konusunda zorlanılacaktır. Ayakta durmaya çalışan Atakum Belediyesi her şeye rağmen bu süreci de atlatacaktır" dedi.

Bazı CHP üyelerii de kaltılmadı!

Öte yandan, meclis toplantısına CHP'li meclis üyeleri Abdurrahman Acat, Necmi Yazıcı ve Rasim Gömeç katılmazken, CHP'li üye Ümit Bektaş'ın ise oylama öncesi salonu terk ettiği ileri sürüldü.

Ercan ÜSLÜ