Samsun Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) ve Atakum BİLSEM bünyesindeki 24 öğrenci tarafından oluşturulan Çocuk ve Gençlik Korosu, yaklaşık 3 yıl boyunca hazırlandıkları 'Dilden Dile Ezgiler' isimli albümün tanıtımını yaptı.

12 farklı dilde şarkıdan oluşan çalışmaları için konser düzenledi. Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen konserde Azerice, Gürcüce, Makedonca, Romence gibi dillerde şarkılar öğrenciler tarafından seslendirildi. Koro şefliğini Ufuk Gökcan'ın yaptığı Anadolu ezgilerinin seslendirildiği konsere İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar'ın yanı sıra çok sayıda veli katıldı.

'GÖNÜL COĞRAFYAMIZA ARMAĞAN OLSUN'

Öğrenciler tarafından hazırlanan albümün, bu hafta içerisinde piyasaya çıkacağını söyleyen Samsun BİLSEM Müdürü Civan Çelik, "Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün de büyük katkılarıyla, çocuklarımız 12 dilde türküler söylüyorlar. Bunların arasında Kırım-Tatarca, Arapça, Gürcüce, Makedonca, Azerice gibi dillerde kahramanlık türküleri var. Anadolu'dan ve Balkanlardan çıkan kültür pınarı ile ortaya çıkan türküler bunlar. Çocuklarımız 3 yıldır bunları ilmek ilmek dokuyarak hazırlandılar. Bakanlığımız da albüm çıkardı. Albümümüz de bu hafta piyasaya çıkacak. Gerçekten eşsiz bir çalışma oldu. Koro şefimiz Ufuk hocam ve öğrencilerimiz büyük çaba sarf ederek bu çalışmayı yürüttüler. Konserlerimiz yine devam edecek. Bu albüm, Anadolu ve Balkan coğrafyasına, gönül coğrafyamıza armağan olsun" dedi.