Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin bu ay ki komisyon toplantısında, daha önce 4 defa mahkemelik olan Atakum'daki Yalı Kafe ile ilgili yeni imar planı değişikliği teklifi görüşüldü. 

Teklif hakkında söz alan CHP Grup Başkanvekili Hasan İpek, CHP grubu olarak burayı 4 defa mahkemeye verdiklerini hatırlatarak, "4 defa da kazandık. Şimdi burayı 5. defa önümüze getiriyorsunuz. Normalde aslında Türkiye'de şöyle bir şey olması lazım. Bir yer için 2 buçuk yıl içinde 5 defa plan değişikliği getiriliyorsa, 'burada bir şeyler oluyor' deyip savcılığın devreye girmesi lazım. Bu iş artık bizi aştı. Savcılığın konusu olmaya başladı" dedi.

"Mahkemanin aldığı karara uymuyorsunuz!"

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nin, mahkemenin Yalı Kafe için aldığı karara uymadığını ileri süren İpek, "Daha önce önümüze gelen tekliflerde, burayı millet bahçesi yaptık. Mahkeme iptal etti. Sonra ne yaptık? Belediye hizmet alanı yaptık. Yine mahkeme iptal etti. Ve mahkemenin iptal gerekçesinde aynen şunu diyor: 'kısmi yapılaşma kararını alt belediyenin vermesi gerekir' diyor. Sürekli aynı karar yazmasına rağmen aynı karar yerine getirilmeden burada bir başka karar alınmaya çalışılıyor. Mahkeme 4 defa bunu uygun bulmadığı halde siz hala buna 'uymuyoruz' diyorsunuz. Ben bunu hakkaniyetli bulmuyorum. Hukuka uyulmadığı için belediyedeki bazı memur arkadaşların başına bela gelecek. Bunu da kamuoyuna bildirmek istiytorum. Meclis olarak 5. kez gelen bu duruma artık dur diyelim" ifadelerini kullandı.

"En eski onaylanan planlara geri döndük"

Ardından söz alan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak ise, şunları söyledi: "2017 yılında Atakum Belediyesi'nin onaylamış olduğu ilk planı aynen getirdik. Sadece resmi kurumlarda yönetmelik gereği hangi kurum tarafından kullanılacağının yazması gerekir. Biz de ilk plana Samsun Büyükşehir Belediyesi ibaresini koyduk. Atakum Belediyesi tarafından onaylanan plana uyduğumuzu belirttik. Mahkeme kararı ile eski plan iptal edildiği için en eski onaylanan planlara geri döndük."

Daha sonra komisyonda oylanan teklif, muhalefetin itirazlarına rağmen oy çokluğu ile kabul edildi. Teklif, Salı günü gerçekleştirilecek meclis toplantısında karara bağlanacak. 

Ercan ÜSLÜ