Bafra İyi Parti İlçe Başkanlığı Emekliler Derneğini ziyaret etti.
Konu ile ilgili açıklama yapan Başkan Aydoğan Yılmaz ;


- Emek­li­ler,Pa­zar­da­ki,mar­ket­te­ki ger­çek ef­las­yo­na neden ez­di­ri­li­yor.
- 2000 yı­lın­dan sonra emek­li­le­re neden in­ti­bak hak­la­rı ve­ril­mi­yor.
- Yeni emek­li olan 1500 Li­ra­nın al­tın­da maaş alan­lar neden enf­las­yon far­kın­dan ya­rar­la­na­mı­yor.
- Aşı neden ge­çik­ti­ri­li­yor bunun so­nu­cu ola­rak,her geçen gün emek­li­le­ri­miz Co­vit-19 dan ölü­yor.
Bugün Bafra Emek­li­ler Der­ne­ği­ni zi­ya­ret ettik.​Baş­kan Ünal Ban­dır ve yö­ne­tim ku­ru­lu üye­le­riy­le emek­li­le­rin so­run­la­rıy­la il­gi­li ola­rak gö­rüş­me­ler yap­tık. Sayın Ban­dır kötü Eko­no­mi­nin de,pan­de­mi­nin emek­li­le­rin mağ­du­ri­ye­ti­ni da­ha­da art­tır­dı­ğı­nı dile ge­tir­di. Baş­kan Ban­dır Pa­zar­da ve mar­ket­te­ki ger­çek enf­las­yo­nun yüzde 35 lerde ol­du­ğu­nu yüzde 14.60 ra­kam­la­rı­nın ger­çe­ği yan­sıt­ma­dı­ğı­nı dile ge­tir­di.​Memur emek­li­si­ne ve­ri­len yüzde 7.36 lık zam­mın ve işçi emek­li­si­ne ve­ri­len yüzde 8.37 lik zam­mın emek­li­yi çağ­re­siz bı­rak­tı­ğı­nı söy­le­di.
- Ban­dır Co­vit-19 Pan­de­mi­si­nin bir çok emek­li va­tan­da­şı­mı­zın öl­me­si­ne neden ol­du­ğu­nu, hala aşı­nın ya­pıl­ma­ma­sın­dan emek­li­le­rin sanki ölüme ter­ke­dil­di­ği­ni söy­le­di.
- Sayın Baş­kan 2000 yı­lın­dan sonra emek­li olan va­tan­daş­la­rı­mı­zın in­ti­bak hak­la­rı­nın ve­ril­me­di­ği, o üye­le­ri­mi­zin hala mağ­dur ol­du­ğu­nu an­lat­tı. Baş­kan yeni emek­li olan ve 1500 TL. al­tın­da maaş alan emek­li­le­re enf­las­yon fark­la­rı, ma­aş­la­rı 1500 TL. olana kadar ve­ril­me­me­si­ne de tepki gös­ter­di.
- Bizde İyi Parti İlçe Baş­kan­lı­ğı ola­rak Par­ti­mi­zin emek­li­ler­le il­gi­li ola­rak prog­ra­mı­nı,sa­at­le­ri­ni an­lat­tık. Emek­li­le­rin mağ­du­ri­yet­le­ri­nin gi­de­ril­me­si ko­nu­sun­da görüş alış ve­ri­şin­de bu­lun­duk.
Simge Nur ÜNLÜ

Editör: TE Bilisim