Samsun Haber

Bafra İyi Partiden Emekliler Derneği Ziyareti

Bafra İyi Partiden Emekliler Derneği Ziyareti

Abone Ol

Bafra İyi Parti İlçe Başkanlığı Emekliler Derneğini ziyaret etti.
Konu ile ilgili açıklama yapan Başkan Aydoğan Yılmaz ;


- Emek­li­ler,Pa­zar­da­ki,mar­ket­te­ki ger­çek ef­las­yo­na neden ez­di­ri­li­yor.
- 2000 yı­lın­dan sonra emek­li­le­re neden in­ti­bak hak­la­rı ve­ril­mi­yor.
- Yeni emek­li olan 1500 Li­ra­nın al­tın­da maaş alan­lar neden enf­las­yon far­kın­dan ya­rar­la­na­mı­yor.
- Aşı neden ge­çik­ti­ri­li­yor bunun so­nu­cu ola­rak,her geçen gün emek­li­le­ri­miz Co­vit-19 dan ölü­yor.
Bugün Bafra Emek­li­ler Der­ne­ği­ni zi­ya­ret ettik.​Baş­kan Ünal Ban­dır ve yö­ne­tim ku­ru­lu üye­le­riy­le emek­li­le­rin so­run­la­rıy­la il­gi­li ola­rak gö­rüş­me­ler yap­tık. Sayın Ban­dır kötü Eko­no­mi­nin de,pan­de­mi­nin emek­li­le­rin mağ­du­ri­ye­ti­ni da­ha­da art­tır­dı­ğı­nı dile ge­tir­di. Baş­kan Ban­dır Pa­zar­da ve mar­ket­te­ki ger­çek enf­las­yo­nun yüzde 35 lerde ol­du­ğu­nu yüzde 14.60 ra­kam­la­rı­nın ger­çe­ği yan­sıt­ma­dı­ğı­nı dile ge­tir­di.​Memur emek­li­si­ne ve­ri­len yüzde 7.36 lık zam­mın ve işçi emek­li­si­ne ve­ri­len yüzde 8.37 lik zam­mın emek­li­yi çağ­re­siz bı­rak­tı­ğı­nı söy­le­di.
- Ban­dır Co­vit-19 Pan­de­mi­si­nin bir çok emek­li va­tan­da­şı­mı­zın öl­me­si­ne neden ol­du­ğu­nu, hala aşı­nın ya­pıl­ma­ma­sın­dan emek­li­le­rin sanki ölüme ter­ke­dil­di­ği­ni söy­le­di.
- Sayın Baş­kan 2000 yı­lın­dan sonra emek­li olan va­tan­daş­la­rı­mı­zın in­ti­bak hak­la­rı­nın ve­ril­me­di­ği, o üye­le­ri­mi­zin hala mağ­dur ol­du­ğu­nu an­lat­tı. Baş­kan yeni emek­li olan ve 1500 TL. al­tın­da maaş alan emek­li­le­re enf­las­yon fark­la­rı, ma­aş­la­rı 1500 TL. olana kadar ve­ril­me­me­si­ne de tepki gös­ter­di.
- Bizde İyi Parti İlçe Baş­kan­lı­ğı ola­rak Par­ti­mi­zin emek­li­ler­le il­gi­li ola­rak prog­ra­mı­nı,sa­at­le­ri­ni an­lat­tık. Emek­li­le­rin mağ­du­ri­yet­le­ri­nin gi­de­ril­me­si ko­nu­sun­da görüş alış ve­ri­şin­de bu­lun­duk.
Simge Nur ÜNLÜ