İlçenin geçmiş 50 yıllık sorunları olarak gösterilen içme suyu ve altyapı yatırımları Büyükşehir Belediyesi ve Bafra Belediyesi’nin uyumlu ve çözüme yönelik işbirliğinin bir sonucu olarak gösteriliyor.

Başkan Hamit Kılıç "Bafra'da Sorunlar Bir Bir Çözülüyor"İlçe’de kronikleşmiş sorunların kısa bir sürede kalıcı çözümlere kavuştuğunu ifade eden Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Bafra’nın boşa geçirecek tek bir günü daha yok. Alt yapı, kanalizasyon hatta içme suyu sorunu yaşanan bir yerleşim yerinde modern şehircilikten bahsedemeyiz. Böylesi sorunların devam etmemesi için en başta samimi hizmet anlayışına hakim olmanız gerekir. Bizler bu samimiyet gereği böylesi yatırımların Bafra’mıza getirilmesini sağladık. İlçemizin geleceğe umutla bakmasını sağlayacak çalışmaları seçim arefesinde yapmak siyasal bir risk ise biz bu riski seve seve göze alıyoruz. Önemli olan Bafra’nın bu günü ve geleceği” dedi.

Başkan Hamit Kılıç "Bafra'da Sorunlar Bir Bir Çözülüyor"Samsun Büyükşehir Belediyesi ile her manada uyumlu bir çalışma süreci geçirdiklerini belirten Bafra Belediye Başkanı Kılıç, “Bu süreçte Bafra’ya 1 milyar 165 milyon liralık yatırım gerçekleştirildi. 19 Mayıs Barajı’ndan Su Temin Projesi, Yol, Su ve Altyapı Yatırımları bu uyumun bir sonucu. Bu uyum ilçenin geriye dönük 50 yılında varlığını sürdüren sorunların ortadan kaldırılmasına vesile oluyor. Bafra Belediyesi olarak Büyükşehir sorumluluğundaki çalışmaları dışarıdan takip etmek yerine bizler de her çalışmanın destekleyici, tamamlayıcı yanı olmayı tercih ettik. Yapılan çalışmaların sonrasında hayatın normal akışına kavuşması için var gücümüzle gayret gösteriyoruz. Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri olan Bafra’da 21 merkez mahallemizin neredeyse tamamında Temmuz 2022 yılından beri alt yapı çalışmaları yürütülüyor. Bu çok önemli. Bu noktada kadirşinas ve sağduyu sahibi vatandaşlarımıza gösterdikleri anlayış ve sağladıkları destek için bir kez daha teşekkür ediyorum. Sürekli ifade ettiğim gibi bizler hep birlikte bu kadim şehri geleceğe taşıyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Hamit Kılıç "Bafra'da Sorunlar Bir Bir Çözülüyor"Bafra’da yapılan her bir yatırım bütün bölgeyi ilgilendirdiğinin altını çizen Başkan Kılıç, “Bafra’mıza kazandırılan arıtmanın maliyeti 650 milyon. İsale hatları yapıldı, baraj yapıldı ama Bafra’nın altındaki yaklaşık 115 km’lik içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarının tamamının değişmesi gerekiyor. Bina bağlantıları da kısa sürede bitecek. İshaklı kavşağında, Lise Caddesi’nde, Tabakhane Mahallesi’nde, Askerlik Şubesi’nde, 19 Mayıs Parkı’nın olduğu yerde, Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde yağan yağmur sonrası artık kabus yaşanmayacak çok şükür. Bafra’mızı geleceğe taşıyacak önemdeki altyapı çalışmalarının ilçemize kazandırılmasında büyük desteği ve gayreti bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e, SASKİ Genel Müdürü Bahattin Yanık ve ve ekip arkadaşlarımıza şahsım ve ilçem adına kalbi teşekkürlerimi bir kez daha iletiyorum. Alt yapı sorunu kalmayan Bafra’da çok güzel şeyler olmaya, yaşanmaya devam edecek” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Arzu VURAL

Başkan Hamit Kılıç "Bafra'da Sorunlar Bir Bir Çözülüyor"

Editör: Yunus Koncak