Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin, Atakum ilçesi sınırları içinde uygulamaya koyduğu Batı Çevre Yolu plan değişikliği mecliste oy çokluğu ile kabul edildi. Batı Çevre Yolu etrafında kullanım kararlarının oluşturulmasına ilişkin imar planında Atakum Beledisi olarak, Samsun Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışma yaptıklarını dile getiren Atakum Belediyesi Başkanı Av. Cemil Deveci, "Samsun Büyükşehir Belediyesi Baaşkanı Mustafa Demir, "Küçük çıkarları uğruna ortak çalışmayı yok saymıştır" dedi. "Büyükşehir Belediyesi Atakum'u haritadan sildi.Yok sayıyor" diyen Deveci, "Mustafa Demir, ne bizi tanıyor ne tüzüğü ne de Atakum'daki seçmeni" şeklinde konuştu.

Atakum'u da satacaklar

Uygulanan plan değişikliğinde imar hataları olduğuna dikkat çeken Deveci, "Efendiliğimizden sesimizi çıkarmıyoruz. Planda ormanı alanı, park alanı gösteriliyor. Şehirdeki park alanlarını da yapılaşmaya açılıp satmaya hazırlanıyor. Zaten bu şehirin her yeri satıldı. Bir Atakum kaldı. Burayı da satacaklar. Şehir şehir olmaktan çıkacak" ifadelerini kullandı.

Yasal yollara başvuracağız

Son olarak tüm yasal yollara başvuracaklarını söyleyen Deveci, "Oradaki halka her şeyi anlatacağım. Biz orada Büyükşehir Belediyesiyle ortak büyük bir çalışma yaptık. Küçük çıkarları için oradaki ortak çalışmayı yok saydılar. Hem Büyükşehir Belediyesi'nin hem de Atakum Belediyesi'nin mühendisleri 2 yıl emek verdi. Buralarda rant elde edilmeye çalışılıyor. Ben yaşadığım sürece bu şehrin rantı bu şehirde kalacak" açıklamasını yaptı.

Ercan ÜSLÜ- Şeyma BÜLBÜL