CHP'nin 38. Olağan Kurultayı gerçekleşti. Kurultaydaki genel başkanlık seçiminde, ilk turda salt çoğunluk sağlanamadığı için oylama ikinci tura kaldı. İkinci tur seçiminde  Özgür Özel'in 812 oy alarak CHP'nin yeni genel başkanı olduğu açıklandı. Kemal Kılıçdaroğlu ise 536 oy aldı. Böylelikle, Manisa Milletvekili ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel, dün yapılan 38. Olağan Kurultay'da partinin 8. genel başkanı seçilmiş oldu.

Kurultayda bir ilk: Tarihe geçti

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı, genel başkanın değiştiği ilk kurultay olarak tarihe geçti. Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı seçimindeki yenilginin ardından girdiği ilk kurultayda partisinin sandığından çıkamadı. Böylece, partinin tarihinde de bir ilk yaşanmış oldu ve bir genel başkan kurultayda yarıştığı rakibine yenilerek koltuğundan ayrılmak zorunda kalacak.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 38’inci Olağan Kurultayı’nda genel başkanlık ikinci tur seçimlerini 812 oy alarak Özgür Özel kazandı. 12 yıldır Genel Başkan olan Kemal Kılıçdaroğlu ise 536 oyda kaldı. Antalya delegelerinin de oy kullandığı 6’ıncı sandıkta ise ilk turda Kılıçdaroğlu’na 33 oy çıkarken, ikinci turda ise 24 oy çıktı. Özel ise yine aynı sandıkta ilk turda 22 oy alırken ikinci turda 33 oy aldı. Parti tarihinde ilk kez görevdeki genel başkan kurultayda kaybetti.

Editör: Yunus Koncak