Samsun Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında Atakum ilçesi sınırlarında Batı Çevre Yolu etrafında kullanım kararlarının oluşturulmasına ilişkin imar planı teklifi görüşüldü. Teklifin meclise okunmasının ardından söz alan CHP'li meclis üyesi Hasan İpek, imar planı değişikliğinin geri çekilerek, üzerinde tekrar düzenlenme yapılması gerektiğini savundu. 

Heyelana riskli ve dere yatağı alanına yapılaşma yapılıyor

Kamalı mevkiinde uygulanan Batı Çevre Yoplu projesi içerisinde heyelan riski taşıyan ve dere yatağı görünen alanlara yapılaşma yapıldığını öne süren İpek, "Diğer taraftan, 1/5000'lik nazım imar  planını Büyüşehir Belediyesi yapıyor. 1/1000'lik imar planı değişikliğini ise ilçe belediyesi yapıyor. Ancak burada Atakum Belediyesi ile görüşülmeden Samsuın Büyükşehir Belediyesi'nin imar planı değişikliği yaptığı görülüyor. Heyelana riskli alan ve dere yatağı olan yerlerin yapılaşmaya uygun belirlendiği görülüyor" diye konuştu.

2016 yılında görüş alınmış

Ardından söz isteyen  İYİ Parti Grup Başkanvekili Ayhan Ayvaz ise, CHP grubunun aktardığı eleştirilere tamamıyle katıldıklarını ifade etti. Ayvaz, "2016 yılında alınan kurum görüşlerinin 2023 yılında ki bu rapora konulması ayrı bir tartışma konusudur. Bu konuya ayrıca dikkat çekilmelidir" açıklamasını yaptı. Enfes bir plandır

Eleştirilerin ardından söz alan Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Demir, "Arkadaşlar bu plan çok güzel bir plandır. İmara açılmaması gereken yerler imara açılmıyor. Bu plan tüm uygumalarıyla enfes bir plandır" dedi. Daha sonra mecliste oylanan gündem maddesi, oy çokluğu ile kabul edildi. 

Ercan ÜSLÜ