Vajinal estetik ameliyatı olan bir kadının genellikle gebe kalma yeteneğini koruduğunu belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Deniz Kulaksız, “Ameliyat sonrası iyileşme süreci ve gebelik ihtimali arasında doğrudan bir ilişki yoktur. Yani, bu ameliyatı olan bir kadının gebe kalma ihtimali, ameliyat öncesinde olduğu gibi olabilir. Ancak vajinal estetik ameliyatı sonrası iyileşme süreci önemlidir. Ameliyat sonrası doktorunuzun talimatlarına uymak ve iyileşme sürecini tamamlamak önemlidir” dedi.

Medical Park Karadeniz Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Deniz Kulaksız, vajinal estik ameliyatları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Vajinal estetik ameliyatlarının vajinal bölgede şekil veya görünüm değişiklikleri yapmak amacıyla yapılan cerrahi işlemler olduğunu söyleyen Doç. Dr. Kulaksız, “Bu ameliyatlar birçok kadının kendine güvenini artırmak veya anatomik sorunları düzeltmek için tercih ettiği popüler estetik girişimlerdir. Ancak bu ameliyatı olan kadınlar genellikle ameliyat sonrası gebelikle ilgili sorulara sahip olurlar” diye konuştu.

“Bu ameliyatlar üreme organlarına müdahale etmez”

Vajinal estetik ameliyatlarının genellikle vajina dışındaki doku ve yapıları etkilediğini söyleyen Doç. Dr. Kulaksız, “Bu ameliyatlar, genellikle labioplasti (labia minora veya majora düzeltme), vajina daraltma (vajinoplasti), klitoral kaput düzeltme veya perineoplasti gibi prosedürleri içerebilir. Bu işlemler, vajinanın dış görünümünü veya iç yapısını değiştirir, ancak genellikle üreme organlarına müdahale etmez” şeklinde konuştu.

“Ameliyat sonrası doktorun talimatlarına uymak ve iyileşme sürecini tamamlamak önemli”

Vajinal estetik ameliyatı olan bir kadının genellikle gebe kalma yeteneğini koruduğunu dile getiren Doç. Dr. Kulaksız, “Ameliyat sonrası iyileşme süreci ve gebelik ihtimali arasında doğrudan bir ilişki yoktur. Yani, bu ameliyatı olan bir kadının gebe kalma ihtimali, ameliyat öncesinde olduğu gibi olabilir. Ancak vajinal estetik ameliyatı sonrası iyileşme süreci önemlidir. Ameliyat sonrası doktorunuzun talimatlarına uyulmalı ve iyileşme süreci tamamlanmalıdır. Ameliyat sonrası cinsel aktiviteye ne zaman başlayabileceğiniz konusunda doktorunuzun önerilerine uymalısınız. İyileşme tamamlanmadan cinsel ilişkiye girmek, iyileşme sürecini olumsuz etkileyebilir ve komplikasyonlara neden olabilir. Doktorunuz ameliyat sonrası dönemde cinsel ilişkiye başlamadan önce ne kadar süre beklemeniz gerektiğini belirleyecektir. Genellikle ameliyat sonrası yaklaşık 6 hafta boyunca cinsel aktiviteden kaçınılması önerilir. Bu süre vajinal dokuların tamamen iyileşmesi ve ameliyat sonucunun istenen şekli alması için gereklidir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: