Bafra görme engelliler derneği 2022’dede açtığı EKPSS hazırlık kursunu sürdürmeye devam ediyor.

   Bafra görme engelliler derneği, Bafra halk eğitim merkezi aracılığıyla 24 nisan 2022 tarihinde gerçekleşecek olan (EKPSS)  engelli kamu personeli seçme sınavına girecek engelli adaylara hazırlık kursu açmıştı. 4 Ekim 2021’de Bafra gençlik merkezinde açılan kurs, iki derslik olarak devam ediyor. Başarılı bir şekilde devam eden kurs 20 Aralık 2021’de sona erecek. Çok verimli bir kurs dönemi geçirdiklerini söyleyen kursiyerler 2022’de de  kursun devam etmesini istiyorlar. Yoğun bir talep üzere Bafra görme engelliler derneği, 2022 yılında da EKPSS hazırlık kursunun devam etmesi yönünde bir karar aldı.

Böylece dernek, 2022’de de EKPSS kursları açarak kamuya atanmak isteyen engellilerin hazırlanmalarını sağlayıp sınavda başarılı olmalarını hedefliyor.

Konuyla alakalı Bafra görme engelliler derneği başkanı Ömer Ergül şunları söyledi:

“Mevcut kursumuz hayırlısıyla yakında sona erecek. Ancak adım adım sınava yaklaştığımız için mi nedir bilmiyorum (EKPSS) kursuna aşırı bir talep oluyor. Her gün yeni başvurular alıyoruz. Böyle giderse en az 3 veya 4 derslikten oluşan sayıya ulaşacağız. Dernek olarak bizler de gelen bu talepleri değerlendirip elimizden gelen desteği sağlayacağız inşallah. Ben buradan kursa katılmak isteyen bütün engelli vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. Ben duymadım, etmedim, EKPSS kursunun açıldığından haberim falan yoktu diyen bütün arkadaşlarımız varsa hemen Halk eğitim merkezi müdürlüğümüze  giderek başvurularını mutlaka yapsınlar. Eğer yapamazlarsa bize ulaşarak bizler kendilerine yardımcı oluruz Allah’ın izniyle.  Ben her zaman olduğu gibi  bizlere destek veren başta  Bafra halk eğitim merkezi müdürümüz sayın Hacı Avcı Bey’e, kursların açılmasında bizlere yardımcı olan müdür yardımcımız sayın Ferhat Kurt bey’e, kurslarımızın konforlu bir şekilde devam etmesi için gençlik merkezinde bizlere salon tahsis eden Bafra gençlik hizmetleri ve spor müdürümüz sayın Osman Şen ocak Bey’e teşekkür ediyorum. Bizlere destek veren ve katkı sağlayan herkesten Allah razı olsun diyorum” şeklinde konuştu.

Daha önce Kursa katılamamış kişiler de tekrar açılacak olan kursa başvuru yaparak katılabilecekler. Bu anlamda 3 ocak 2022’de açılacak olan engelli kamu personel seçme sınavı (EKPSS’ yönelik hazırlık kursu başvuruları 6 Aralık  2021’den itibaren başlamış olup,31 Aralık 2021’de sona erecek. Kursa katılmak isteyen Adaylar, kimlik fotokopi,HES kodu ve en az yüzde40 engel durumunu beyan eden engelli sağlık kurulu raporuyla doğrudan Bafra görme engelliler derneğine ya da Bafra halk eğitim merkezi müdürlüğüne giderek başvurularını yapabilirler. Kursa her engel grubu başvurabilecek.3 Ocak 2022’de başlayacak olan engelli kamu personel seçme sınavı (EKPSS) hazırlık Kursuna katılmak isteyen engelliler biran önce başvurularını yapmaları gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim