Bafra Kı­zı­lır­mak Esnaf ve Sa­nat­kar­lar Kredi ve Ke­fa­let Odası Baş­ka­nı ve Bafra KAH­VECİLER Odası Baş­ka­nı Ahmet Yıl­maz es­naf­la­ra önem­li açık­la­ma­lar­da bu­lun­du.

Yıl­maz açık­la­ma­sın­da. "

3323 sa­yı­lı Esnaf ve Sa­nat­kâr­lar İle Ger­çek Kişi Ta­cir­le­re Ko­ro­na­vi­rüs Sal­gı­nı Ne­de­niy­le Ve­ri­lecek Des­tek­ler Hak­kın­da Cum­hur­baş­ka­nı Ka­ra­rı, 23 Ara­lık 2020 ta­ri­hin­de Resmi Ga­ze­te­de ya­yım­la­na­rak yü­rür­lü­ğe gir­miş­tir.

Karar ge­re­ğin­ce; sal­gın­dan et­ki­le­nen ke­si­me aylık 1.000 Türk Li­ra­sı olmak üzere top­lam­da 3.000 Türk Li­ra­sı doğ­ru­dan gelir des­te­ği ile üç ay bo­yun­ca bü­yük­şe­hir­ler­de aylık 750 Türk Li­ra­sı, diğer il­ler­de aylık 500 Türk Li­ra­sı kira des­te­ği ve­ri­le­cek­tir.

Buna göre, ti­ca­ri ka­zanç­la­rı basit usul­de ver­gi­len­di­ri­len­ler ile ver­gi­den muaf es­na­fın ya­nın­da esas fa­ali­yet­le­ri do­la­yı­sıy­la hibe des­te­ğin­den ya­rar­la­na­bi­lecek olan esnaf ve sa­nat­kâr­la­rı­mız ile ger­çek kişi ta­cir­le­ri­mi­zin eko­no­mik fa­ali­yet ta­nım­la­rı liste ha­lin­de ekte ka­mu­oyu­nun bil­gi­si­ne su­nul­muş olup Fe­de­ras­yo­nu­muz ça­lış­ma ala­nı­na giren ve aşa­ğı­da liste ha­lin­de yer alan mes­lek­ler­de fa­ali­yet gös­te­ren esnaf ve sa­nat­kar­la­rı­mız des­tek­ler­den doğ­ru­dan ya­rar­la­na­bi­le­cek­ler­dir.

Diğer ta­raf­tan, e-dev­let üze­rin­den ya­pı­la­bi­lecek des­tek baş­vu­ru­la­rı­na, ocak ayı­nın ilk haf­ta­sı iti­ba­rıy­la baş­lan­ma­sı ön­gö­rül­mek­te­dir.

56.29.01 Kan­tin­le­rin fa­ali­yet­le­ri (spor, fab­ri­ka, okul veya iş­ye­ri kan­tin­le­ri, vb.)
56.30.02 Çay ocak­la­rı, kı­ra­at­ha­ne­ler, kah­ve­ha­ne­ler, ka­fe­ler (içecek ağır­lık­lı hiz­met veren), meyve suyu sa­lon­la­rı ve çay bah­çe­le­rin­de içecek sunum fa­ali­ye­ti
93.29.02 Düğün, balo ve kok­teyl sa­lon­la­rı­nın iş­le­til­me­si
56.30.03 Lo­kal­ler­de içecek sunum fa­ali­ye­ti (al­kol­lü-al­kol­süz)
55.10.05 Otel vb. ko­nak­la­ma yer­le­ri­nin fa­ali­yet­le­ri (gün­lük te­miz­lik ve yatak yapma hiz­me­ti sağ­la­nan yer­le­rin fa­ali­yet­le­ri) (kendi müş­te­ri­le­ri­ne res­to­ran hiz­me­ti ve­ren­ler ile devre mülk­ler hariç)
55.90.01 Öğ­ren­ci ve işçi yurt­la­rı, pan­si­yon­lar ve odası ki­ra­la­nan ev­ler­de ya­pı­lan ko­nak­la­ma fa­ali­yet­le­ri (tatil amaç­lı olan­lar hariç)
55.10.02 Otel vb. ko­nak­la­ma yer­le­ri­nin fa­ali­yet­le­ri (gün­lük te­miz­lik ve yatak yapma hiz­me­ti sağ­la­nan yer­le­rin fa­ali­yet­le­ri) (kendi müş­te­ri­le­ri­ne res­to­ran hiz­me­ti ver­me­yen­ler ile devre mülk­ler hariç)
93.29.03 Oyun ma­ki­ne­le­ri­nin iş­le­til­me­si
93.19.05 Bi­lar­do sa­lon­la­rı­nın fa­ali­yet­le­ri
61.90.05 İnter­net ka­fe­le­rin fa­ali­yet­le­ri
93.21.01 Eğ­len­ce park­la­rı ve lu­na­park­la­rın fa­ali­yet­le­ri
59.14.02 Si­ne­ma filmi gös­te­rim fa­ali­yet­le­ri
93.11.01 Spor te­sis­le­ri­nin iş­le­til­me­si (fut­bol, hokey, paten, golf vb. sa­ha­la­rı, yarış pist­le­ri, stad­yum­lar, yüzme ha­vuz­la­rı, tenis kort­la­rı, bov­ling alan­la­rı, boks are­na­la­rı, vb. te­sis­ler)
93.19.06 Atış po­li­gon­la­rı­nın fa­ali­yet­le­ri

(- YU­KA­RI­DA İŞLET­ME­LERİNİZİN BA­ŞIN­DA BU­LU­NAN KOD­LAR ILE OCAK AYI­NIN İLK HAF­TA­SIN­DA E-DEV­LET ÜZERİNDEN BAŞ­VU­RU­LAR YA­PIL­MA­YA BAŞ­LA­NA­CAK­TIR-) 

ES­NAF­LA­RI­MI­ZA ŞİMDİDEN HA­YIR­LI OLSUN EN AZIN­DAN BİR CAN SUYU OLA­CAK­TIR."dedi.
Arzu VURAL

Editör: TE Bilisim