Alaçam ilçesindeki Uluçay Irmağı’nın yatağını yaklaşık üçte bir oranında daraltan sedde projesi, kısa bir süre önce dere yatağının daraltılması nedeniyle korkunç bir sel felaketi yaşanan Kastamonu’nun Bozkurt ilçesini akıllara getirdi. Uluçay Irmağı üzerinde yapımı devam eden sedde projesinde inceleme yapan CHP’li Neslihan Hancıoğlu “Alaçam’ın sonu Bozkurt gibi olmasın, bu proje derhal değiştirilsin” dedi.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, partisinin Alaçam İlçe Başkanı Fuat Canbaz ile birlikte, ilçedeki Uluçay Irmağı üzerinde yapımı devam eden sedde projesinde incelemelerde bulundu. Projeyle, dere yatağının yaklaşık üçte bir oranında daraltıldığını gözlemleyen CHP’li Hancıoğlu ve Canbaz, bu durumun tıpkı Bozkurt’ta olduğu gibi yeni felaketlere davetiye çıkardığını söylediler.

CHP’li Hancıoğlu, ırmak çevresinde yaptığı incelemelerin ardından şunları kaydetti:

“Proje, DSİ 7. Bölge Müdürlüğü tarafından projelendirilmiş ve bir müteahhit eliyle inşasına devam ediliyor. Proje, 3 köprü, 2 menfez köprü ve akarsuyu bir kanal içinde tutmayı amaçlayan sedde hattını bünyesinde barındırıyor. Ve bu proje tamamlandığında Uluçay ile Alaçam ilçe merkezi yani yerleşim alanları bütünleşmiş olacak.

Fakat çıplak gözle bakıldığında dâhi dere yatağının neredeyse üçte bir oranında daraltıldığını görebiliyoruz. Bu, çok kısa bir süre önce büyük bir sel felaketi yaşayan Kastamonu’nun Bozkurt ilçesindekine benzer bir eylemdir. Bozkurt’ta, yatak genişliği 400 metre olan Ezine Çayı, 15 metre genişliğindeki bir yatağa hapsedilince bu büyük felaket meydana geldi. Bozkurt’ta felakete nasıl davetiye çıkartılmışsa şimdi aynısı Alaçam ilçemizde yapılmaktadır. Buradan, DSİ başta olmak üzere ilgili bütün kurumları ve yetkilileri uyarıyor, şu çağrıyı yapıyoruz:

“Alaçam’ın sonu Bozkurt gibi olmasın, bu proje derhal değiştirilsin!

Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim