SAMSUN'UN Bafra ilçesi  Yeşil Bafra Sürücü Kursu Kurucusu Rıfat Yılmaz Sürücü Kurslarında Eğitim kalitesinin arttırılması ve kurslar arasında kronikleşen haksız rekabetin önlenebilmesi için her dönem başı yada 3 ay veya 6 ayda bu da olmuyorsa senede bir bir defaya masus SGK ve Vergi dairesinden " Borcu yoktur Belgesi " mutlaka istenmelidir dedi.

 

Yeşil Bafra Sürücü Kursu Kurucusu Rıfat Yılmaz, Bafra Öğretmenevinde düzenlemiş olduğu basın toplantısında Sürücü Kurslarını yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu.
Yılmaz, eğer Sürücü Kurslarında Eğtim kalitesinin arttırılması ve kurslar arasında kronimleşen haksız rekabetin önlenebilmesi için her dönem başı yada 3 ayda veya 6 ayda bu da mümkün değilse, senede bir defa olmak şartıyla SGK veya Vergi dairesinde " Borcu Yoktur Belgesi " mutlaka istenmesi gerektiğini söyledi. 
İlgili Genelgede, Yönetmenlik ve kanunlarda, Kurumlardan " Borcu Yoktur Belgesi " istenmesi gerektiğini belirten Yılmaz, engelleyen maddeler varsa, bu engelin kaldırılması ile ilgili, yasal çalışmalar yapılarak uygulamaya bir an önce geçirilmesi, taktirde sektördeki kanayan yarayı büyük ölçüde kapatacaktır. Ayrıca halen kurum devir ve nakillerinde borcu yoktur belgesi istenmesi ile ilgili mevzuat düzenlemeleri yapılması gerekiyor.
Yılmaz, son olarak, son hazırlığı yapılan torba yasaya sadece " SGK ve Maliye Borcu olan Özel Öğretim kurumları veya MTSK' lar borçları ödenmeden devredilemez" ifadesinin mutlaka eklenmesi ve koyulması problemi kökünden çözeceğini söyledi.

Editör: TE Bilisim