Bafra Belediyesinin Şubat ayı meclis toplantısında yaşananlar oldukça ilginçti. Siyasi atışmaların daha fazla çirkin boyutlara ulaşmaması için kaleme almaya karar verdim.

Kayıtları izledim, olayın şahitleri ile konutşum ve sorunu kendimce tespit ettim takdir ise milletin.

Bir başka ilginç konu ise Türk Milletinin gönlüne taht kurmuş olan halk ozanı merhum Ozan Arif Şirin’in isminin yaşatılmasıyla ilgili çıkan tartışmalar.

Aylar önce Atakum’da da yine merhum Ozan Arif isminin bir parka verilmesi ile ilgili benzer bir vaka yaşanmış ve tartışmalara neden olmuştu.

Endişesi olanlara söylüyorum, Ozan Arif ismi parklara verilsede verilmesede zaten şiirleriyle ve müziğiyle yaşayacak.

Parklara sokaklara isimler verilecekse eğer şehitlerimizin adını yaşatmak varken başka isim tartışılmaz bana göre…

Gelelim Bafra Belediyesinin meclis toplantısına…

Öncelikle ne şehidimiz Tolga Pehlivan’ın ismi nede merhum Ozan Arif’in ismi Bafra’da hiç kimseyi rahatsız etmez.

Konumuz da zaten bu değil.
Ancak…
Olayın bu noktaya gelmesinde konuyla alakalı herkesin payı var.

Birincisi İYİ Partili meclis üyelerinin bir önceki meclis toplantısında, MHP’li meclis üyeleri tarafından bahse konu parka Şehit Tolga Pehlivan’ın isminin verilmesi için önerge verildiğini hatırlamıyor olması…

Aksi takdirde Şehit isminin verilmesi teklif edilen bir yere bile isteye başka bir isim önerisi yapacaklarını sanmıyorum.
Hal böyleyken İYİ Parti Bafra İlçe Başkanı Aydoğan Yılmaz’ın talihsiz açıklamasını da yine düşünmeden yaptığı kanaatindeyim.

İkincisi ise MHP’li meclis üyeleri bir önceki meclis toplantısında bahse konu parka Şehit Tolga Pehlivan’ın isminin verilmesi için önerge vermiş olmasına rağmen İYİ Parti’nin merhum Ozan Arif ismini önermesine itiraz etmiyor olması…

Üçüncüsü ise Başkan Hamit Kılıç ve AK Partili meclis üyelerinin önceki toplantıda bulunduğunu göz önüne alırsak bahse konu parka Şehit Tolga Pehlivan’ın isminin verilmesiyle ilgili bir önergenin daha önceden verildiğini hatırlatmıyor olması…
Başkan Kılıç yoğun gündemi veya toplantıda yükselen tansiyon dolayısıyla unuttu diyelim orada bulunan divan ve kâtip üyeler yine aynı şekilde bunu hatırlatabilirdi.

O anda itiraz edilip önceki önerge hatırlatılsaydı bunu tartışmıyor olacaktık…

Genelde bu önergeler usulen incelendikten sonra yazılı veya sözlü olarak başkan tarafından cevaplanır. Ancak bu kez önergenin gündeme alınıp alınmamasıyla ilgili oylama talep edilince ortalık karıştı.

Şimdi gelelim dananın kuyruğunun koptuğu noktaya…

İYİ Partili meclis üyelerinin teklifinden önce aynı gün MHP’li meclis üyesi Hakan Aytünür Bafra Belediyesinin Katı Atık Tesisi kurmasıyla ilgili bir önerge veriyor.
Verilen önergeler sırasıyla okunurken İYİ Partili meclis üyelerinin verdiği önergenin okunduğu sırada MHP’li meclis üyesi Emin Usta söz alarak meclisin işleyişi ile ilgili bir teklifte bulunuyor.
Usta, aslında verdikleri Katı Atık Tesisi önergesinin gündeme alınıp alınmamasıyla ilgili oylama yapılmasını istiyor. Zaten mevzuatta Usta’nın söylediği şekilde olması gerektiğini belirtiyor.

Usta’nın bu teklifi Başkan Hamit Kılıç ve meclis üyeleri tarafından kabul ediliyor ve oylamaya geçiliyor.

Kafa karışıklığı burada başlıyor.

O gün üç ayrı önerge veriliyor. Ancak yaşanan sözlü tartışmaların sonunda hangi önergenin oylandığı tekrarlanmadan oylamaya gidilmesi MHP’li meclis üyelerinin kafasını karıştırıyor.

Aslında Başkan Kılıç, Ozan Arif ile ilgili verilen teklifi oylamaya sunuyor ve AK Partili meclis üyeleri oylamada ret veriyor.

İYİ Partili meclis üyeleri de Ozan Arif önergesi için oylamaya evet diyor.

Ancak MHP’li meclis üyeleri ise aynı gün verdikleri Katı Atık Tesisi önergesinin içinde bulunduğu önergelerin gündeme alınmasıyla ilgili oylama yapıldığını düşünerek oylamada evet oyu kullanıyor.

Ve akabinde çıkan tartışmalarla durum daha da karışıyor.

Sonuç olarak bir önergenin gündeme alınıp alınmamasıyla ilgili yapılacak oylama her önerge için ayrı ayrı okunarak yapılmalıdır. Sanıyorum bu daha sağlıklı olacaktır.

Bu meselenin nedeni ne şehidimizin ismi,
nede ozanımızın ismi,
Bana göre asıl neden iletişim!

Sanırım tüm yaşanan olayların ana nedeni mecliste cereyan eden iletişim sorunu.

İletişim sorunundan bahsetmişken MHP ve İYİ Partinin talihsiz basın açıklamalarını kim hazırlıyor ise daha dikkatli olmasını tavsiye ediyorum.

Bence bu olay daha fazla büyütülerek çirkin boyutlara ulaşmadan kapansın.

Herkes işine baksın.

Sağlıcakla kalın…