OMÜ'de başlayan rektörlük atama süreci, YÖK'ün başvuruları alması ile sona erdi. 30 adayın başvuruda bulunduğunu öğrendim.
Önümüzde ki süreçte YÖK, adayları tek tek inceleyecek ve Cumhurbaşkanında onayıyla Rektör ataması gerçekleştirilecek.
30 adaydan biriside mevcut Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç…
Daha önce Eczacılık Fakültesi ile ilgili yazılarımda tüm ayrıntıları tek tek kaleme almıştım ancak sır gibi sakladığım Rektör Bilgiç’in Ali Cengiz oyununu yazma vakti geldi.
Rektör bey Eczacılık Fakültesini Bafra’ya kurmamak için atama sürecine kadar zaman kazanmak amacıyla elinden geleni yaptı.
Onun bu konuda her yaptığı hamleye benimde bir hamle yapmam gerekiyordu. Bu yüzden eteğimde ki taşların hepsini dökmedim.
O bekledi...
Ben bekledim...
Zamanı geldiğinde yazmak üzere, sır gibi sakladığım Rektör’ün Ali Cengiz oyununu kamuoyuna yansıtmak için atama süreci bekledim.
Tabi bu süreçte Eczacılık Fakültesinin laboratuvarı için ek bina talep eden Rektör’ün talebi doğrultusunda hazırlanan projeyi’de beğenmeyen Rektör konuyu sürüncemede bırakmıştı.
Bu konuyu hafife alanlar için;
Eczacılık Fakültesinin Bafra’ya kurulmasıyla ilgili süreçte YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın bizzat Rektör Bilgiç’i arayarak Bafra Eczacılık Fakültesi ile ilgili Senato kararını acil talep etmesi üzerine aynı gün Senato üyeleri acil toplantıya çağırıldı. Hatta gelmeyenlerin oyunu da evet kabul edileceği beyan edildi.
07.03.2019 tarihinde 8 üyenin katıldığı 2019/73 sayılı senato toplantısında, Bafra İşletme Fakültesinin kapatılarak, Sağlık Bilimleri Fakültesi kurulmasına ilişkin alınan karar iptal edildi.
Kamu kaynaklarını etkili kullanmak adına Bafra İşletme Fakültesinin kapatılıp aynı fiziki alanda faaliyet göstermek üzere Bafra Eczacılık Fakültesi kurulmasına ve konunun 2547 sayılı kanunun 7/d-2 maddesi uyarınca YÖK Başkanlığına sunulmasına oy birliği ile karar verilerek YÖK’e gönderildi.
Akabinde YÖK başkanının talebiyle bu kararın yanında AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı’nın girişimleriyle AK Parti Çevre ve Şehircilikten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş ve Yusuf Ziya Yılmaz’ın da Bafra’ya Eczacılık Fakültesi kurulmasıyla ilgili talebi her biri imzaladı.
10 Temmuz 2019 günü AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş’ın yaptığı “İmzamızın arkasındayız” basın açıklaması da bunun ispatıdır.
Bu da yetmedi Vekil Kırcalı, OMÜ’nün senato kararını, kendisi dâhil Samsun’un AK Partili vekillerinin imzası bulunan talep yazısını ve hayırsever Arslan ailesi tarafından yaptırılan okulun fotoğraflarının bulunduğu dosyayı hazırlayarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a arz etti.  
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dosyayı incelemiş Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’a “Vekilimin Bafra’da yarım kalan işini halledelim” diyerek talimat vermişti…
Şimdi gelelim Rektör beyin Ali Cengiz oyununa…
Rektör bey üstün zekâsı ile YÖK’e yolladığı senato kararının YÖK’ten Cumhurbaşkanlığına gidecek talepler arasında yer alacağını bildiği için, YÖK’e gönderdiği senato kararının ardından soluğu Ankara’da aldı. 
Eski YÖK üyesi olan Rektör Bilgiç, YÖK’e giderek gönderdikleri senato kararını sehven aldıklarını belirterek burada bu kararın değiştirilmesini sağladı. İlk giden kararda, “Kamu kaynaklarını etkili kullanmak adına Bafra İşletme Fakültesinin kapatılıp aynı fiziki alanda faaliyet göstermek üzere Bafra Eczacılık Fakültesi kurulması” talep edilirken, yeni karara İşletme Fakültesinin kapatılması ibaresini ve Bafra Eczacılık Fakültesinde ki Bafra ibaresini kaldırtarak yerine OMÜ Eczacılık Fakültesi yazdırdı. Böylelikle fakülteyi istediği kampüs dahil ilçeye kurabilme yetkisine de sahip oldu.
Böylelikle YÖK’ten Cumhurbaşkanlığına giden talepte OMÜ Eczacılık Fakültesi kurulması yer almış oldu ve kabul edilerek Cumhurbaşkanının imzaladığı kararnameyle yayınlandı.
Cevabını bildiğim halde “bu kararın nasıl değiştirildiğini” makam odasına şahsen kendisine de sordum bana "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın böyle uygun gördüğünü" söylemişti. Buna o gün yanımda bulunan herkes şahittir. Belki de kendisine inanan herkesi de böyle söyleyerek kandırdı…
Gelelim kararın Rektör Bey tarafından değiştirildiği iddiasına, bu bilgiler benim birinci ağızlardan edindiğim bilgiler.
Rektör bey dilerse bu iddialara yönelik cevap verebilir veya dava açabilir dilerse de sessiz kalabilir… 
24 Şubat 2020 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonunda gerçekleştirilen "Okullardan Yarınlara" programında imkanı olan hayırseverlere seslenerek, Yurt genelinde derslik ve okul yapımı için bağışta bulunma çağırısında bulunan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3,5 milyon TL bağışta bulunan yaklaşık bir milyon tl daha bağışta buluma sözü veren hayırsever Arslan ailesine yapılan bu terbiyesizliği bilse ne olur hiç düşündünüz mü?
Bir düşünün derim...
Tekrardan Rektörlük koltuğuna oturmak, Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, AK Partili Samsun Milletvekillerini, YÖK Başkanını, Hayırsever Arslan ailesini ve Bafra halkını oynadığı oyuna alet eden Rektör Bilgiç için artık hayal bile değil bence…
Her şey bir yana muamma olan husus, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere, AK Partili tüm Samsun Milletvekillerine ve YÖK Başkanına rağmen hangi güce güvenerek bu oyunu oynadı merak ediyorum doğrusu…
Kusura bakma artık Rektör "evdeki hesabın çarşıya uymadı"
Hani hep söylerler ya Alçaklara kar yağıyor üşümedin mi, sen bu işin sonunu düşünmedin mi?
Kalın Sağlıcakla…