ÇOCUKLARIMIZ OKULLARDA AÇ VE SUSUZ KALIYOR!

Bir kamu hizmeti olan eğitim sırasında, beslenmenin de kamu hizmeti olarak çocuklarımıza sağlanması gereklidir. Her okulda bir öğün sağlıklı yemek her çocuğun hakkıdır. 
Yetersiz beslenen çocuklarda, sağlık problemleri ve gelişimsel sorunlar görülme olasılığı diğer çocuklara göre daha yüksektir.
Ayrıca, çocuğun yetersiz beslenmesi, okul için hazır bulunuşluğunu, akademik performansını ve okula devamını da etkilemektedir. 
Bugün çocuklarımız okullarda aç ve susuz, açlıktan ders dinleyemiyor, tuvalet musluklarından su içmek zorunda kalıyor. 
TÜİK’in 20 Nisan 2022’de yayımladığı “İstatistiklerle Çocuk 2021” raporuna göre ‘ciddi maddi yoksunluk içinde olan’ çocukların oranı yüzde 34’e çıktı.
Bugün 4 çocuktan 1’i okula aç gidiyor. Yine 4 çocuktan 1’i düşük kilolu, 4 çocuktan 3’ü ise kansızlık problemi yaşıyor. 
Biz, çocuklarımız okullarda aç kalmasın, her okulda en az bir öğün sağlıklı yemek verilsin derken, Meclis’te muhalefetin konuya ilişkin teklifi, AKP ve MHP oylarıyla reddediliyor. 
Bugün ilkokullardaki öğrenci sayısı 5 milyon 122 bindir. Bu öğrencilerimizin günlük yemek maaliyeti 92,1 milyon, yıllık ise 16.5 milyardır. Tüm kademelerde okul öncesi, ilköğretim ve lisede ise yaklaşık 50 milyardır. 
Cumhurbaşkanlığı’nın günlük harcaması için ayrılan 18 milyon TL, yol ve köprü garanti ödemeleri ile şehir hastaneleri için ayrılan 100 milyar TL ödenek ile bütün çocuklarımızı beslememiz mümkün. 
Siyasi iktidara ve MEB’e sesleniyoruz: Aç karnına ders olmaz! Çocuklarımızın hayati ihtiyaçları rant kapısı haline getirilemez. Öğrencilerimizin eğitim hakkıyla birlikte en temel hakkı olan beslenme hakkının sosyal devlet anlayışıyla devlet güvencesi altına alınması şarttır. Beslenme bir haktır, gasp edilemez.
Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk dediği gibi; “Vatanı korumak, çocukları korumakla başlar”. Başöğretmenimizin bize emanet ettiği öğrencilerimizi kimsenin karanlık düşlerine feda etmeyeceğiz!