Süpe Lig'e; başlangıçta başarılı bir uyum sağlayamayan ve üst üste mağlubiyetler ve beraberlikler alan Yılport Samsunspor; Teknik Direktör değişikliğine gitmişti.

Takımın başına getirilen yeni Teknik Direktör Alman Markus Gisdol, Samsunspor'a adeta hayat öpücüğü verdi ve üst üste; seri galibiyetler alan takımı, bir anda son sıralardan 14. sıraya 26 puanla yükseldi.

29 Ocak Pazartesi günü, İstanbul deplasmanında; saat 17'deki maçta karşılaştığı, alt sırada yer alan İstanbulspor; 1-0 öne geçmesine  rağmen, Samsunspor, pes etmeyerek; 72. dakikada Emre Kılınç'ın şık golüyle beraberliği yakaladı.

Bu arada Samsunspor'un mutlak penaltıları hakem tarafından verilmediği gibi VAR, yine YOK'ları oynadı !

Yılport Samsunspor; 02 Şubat'ta averajla Fenerbahçe'nin ardından ve 60 puanla lig 2. si Galatasaray ile çok önemli bir  maça çıkacak.

Bu arada; yeni transfer arayışları da  devam ediyor.

Yılport Samsunspor'un maçları; yoğun ilgi görüyor. Stadta maçları binlerce  taraftar izlerken, yayıncı kuruluşun maç kanallarından da çok sayıda  taraftar Samsunspor'un maçlarını izlemeye devam ediyor.

Samsun Atakum Mimar Sinan Mahallesi'ndeki Gümüş Salon'da İstanbulspor- Samsunspor maçını izleyen bir grup Samsunspor taraftarı, rakibin 1-0 öne geçmesi karşısında üzülürken; Emre Kılınç'ın 72. dakikadaki enfes golüyle berabere kalmasına da o derecede çok sevindi.

Yılport Samsunspor; Ziraat Türkiye Kupası'nda da; ilk 16'ya kalarak, başarısını perçinlemeye devam ediyor.

Tartarlar; takıma  birkaç iyi transfer eklenmesiyle, Samsunspor'un daha da  iyi yerlere  geleceğine inanıyor ve  güveniyor.

Haber: Oktay ZERRİN- Samsun