"Okulumda Sağlıklı Besleniyorum Programı" Türkiye genelinde belirlenen pilot okullardan biri Alaçam Etyemez Alpaslan Gül İlk/Ortaokulunda uygulandı. Bilgilerine başvurduğumuz Etyemez Alpaslan Gül İlk/Ortaokulu Müdürü Ayhan Şahin şu bilgileri verdi. programın okullarda sağlıklı beslenmenin önemini ve fiziksel aktivite alışkanlıklarını kazandırmak amacıyla başlatıldığını söyledi.

Alaçam Okul

Şahin, "Program kapsamında çocuklarımıza küçük yaşlardan itibaren bu farkındalığı kazandırmayı amaçlıyoruz. Bu program hakkında bir dijital eğitim portalı var. Burada öğrencilere ve öğretmenlere ayrı ayrı dijital bilgiler içeren videolar oluşturulmuş onlardan faydalanıyoruz." dedi.

Şahin, öğretmenlerin programa çalışırken, Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) ve Eğitim Bilişim Ağı (EBA) platformlarından yararlandığı bilgisini verdi.

Şahin, 1320 pilot okuldan biri Etyemez Alpaslan Gül İlk/Ortaokulunda uygulanıyor. Program ile öğrencilerin sağlıklı beslenme alışkanlığı, gıda güvenliği, güvencesi ve kalitesi konularında farkındalığını artırmak ve onları fiziksel aktiviteye teşvik etmek amaçlanıyor. Okul bahçeleri ve koridorlarında aktiviteler planlayıp fiziksel uygunluk karnesi hazırlayarak öğrencilere sağlıklı bir yaşam için rehberlik ediliyor dedi.

Ezgi ÜNLÜ

Editör: Ezgi Ünlü