Samsun Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Grubu, son zamanlarda artan karavanlarla ilgili mevcut yönetmelikte düzenleme yapılması noktasında meclise önerge sundu. 

İYİ Parti Grup Başkanvekili Dr. Ayhan Ayvaz tarafından meclise sunulan önergede, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı Belediye Emir ve Yasakları Uygulama Yönetmeliği'ne göre, "Her türlü motorlu veya motorsuz karavan ile karavan alanı olarak belirlenen yerler dışında, bulvar, meydan, cadde, sokak, otoyol kenarı, park bahçe, sahil, deniz kıyısı, yeşil alanlar ile ücretsiz alanlarda konaklamak ve park etmek yasaktır" denildiği belirtildi.

Ayvaz, mevcut yönetmelikten motorlu karavanların kaldırılmasını talep ederek, "Vatandaş motorlu karavanı ile bir yere uğrayacağında kısa zamanlı aracını park ediyor. Bundan dolayı ceza yiyip bize mağduriyetini bildiren vatandaşlar var. Burada düzenleme yapılması gerekiyor. Karavanlar için belirlenen park alanları dışında vatandaş gelip çekme karavanını park ediyorsa zabıta ekipleri buna müdahale etmeli" dedi.

Ardından söz alan Mustafa Demir, Samsun'un son yıllarda çevre illerden ilgi çeken bir şehir haline geldiğini belirterek, "Bununla birlikte kentte karavan sayısı da oldukça arttı. Biri Terme’de, biri de Atakum İncesu bölgesinde olmak üzere iki büyük karavan park yaptık. Kişi karavan konaklanmayan bir yere park ederek bir de konaklıyorsa ona müsaade etmiyoruz" açıklamasını yaptı. 

Ercan ÜSLÜ