Samsun Esnaf Odalar Birliği (SESOB) Başkanı Hacı Eyüb Güler ve esnaf ile istişarelerde bulunan Karaaslan oda başkanlarının taleplerini not aldı.

Toplantıda bir konuşma yapan SESOB Başkanı Hacı Eyüp Güler,’’Pandeminin en büyük sıkıntısını esnaf ve sanatkarlarımız çekmiştir. Biz, birbirimize bağlıyız. Bekleriz, devletimize isyan etmeyiz. Ama hakkımızı da arayacağız tabi ki. Zor süreçten geçiyoruz. Son zamanlarda ‘esnaf stokçu’ diye söylemler var. Bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Esnaf ve sanatkar farklı, tüccar farklıdır. Küçük esnaf az sermaye ile işini yürütendir. Bu küçük esnafın bir yağı alıp stok yapacak ne parası ne de pulu vardır. Bir çuval unun fiyatı 180 liradan 450-500 liralara kadar çıktı. Bunu ekmeğe yansıtmazsam zarar edeceğim. Bakanlık bir kiloda 8,5 lirayı geçmez diyor. Şu anki duruma baktığımızda 12,50 liradan aşağı olmaması lazım. Fırıncı ekmeği bedavaya mı yapsın bu ara fırıncılar kapatmaya başladı. Un fiyatlarına yetişemiyorlar.

sesob-baskani-haci-eyup-guler-esnafimiz-kesinlikle-stokcu-degildir.jpg

Mazotun litresi 12 lira 58 kuruş olmuş. Mazota para yetmiyor. Biz istediğimiz fiyatta yolcu taşıyamıyoruz. Zamların giderlerimize göre ayarlanmasını istiyoruz. Yapılacak UKOME toplantısında şoförlerimizin zamları verilecek. Biz fazla bir şey istemiyoruz. Enflasyon ve son bir yıldır gelen zamlara ve maliyetlere baktığımızda zam oranının yüzde 36’dan aşağı olmamasını istiyoruz. Burada şoförlere ve fırıncılara vereceğimiz rakamlara sıcak bakılmasını istiyoruz. UKOME kararı çok önemli. Şoför esnafı onu bekliyor. Zararına çalışıyorlar. ’diyerek sözlerini tamamladı.

sesob-baskani-haci-eyup-guler-esnafimiz-kesinlikle-stokcu-degildir-001.jpg

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ise toplantıda yaptığı konuşmada,’’ İlk defa Samsun 1 milyar dolarlık ihracat hedefini aştı. Esnafımızın bu büyümeye katkısı büyük. Bir kere biz zorluklarda asla pes etmiyoruz. Zorluklardan güçlenerek çıkıyoruz. Türkiye şu an kabuk değiştiriyoruz. Biz yerli ve milli üretimle her alanda kendi kaderimizi kendimiz tayin ediyoruz. Bunu ekonomide de başarıyoruz. Üretim, istihdam, yatırım ve ihracatla üreticimizi büyümeye, büyüyeni ihracat yapmaya, ihracat yapanı daha kaliteli üretimiyle dünyada marka olmaya yönlendirecek bir modele geçiyoruz. Bu cebe elbette yansıyacak. Ama bu arada bu süreçte memuru, emekliyi, vatandaşımızı ezdirmemek için önlemleri aldık. Almaya da devam ediyoruz. Türkiye güçleniyor ve büyüyor. Samsun’da istihdam ve yatırımla güçleniyor ve büyüyor. Hedef gelişmekte olan Türkiye olmaktan çıkıp, gelişmiş Türkiye olmak. ’dedi

sesob-baskani-haci-eyup-guler-esnafimiz-kesinlikle-stokcu-degildir-002.jpg

sesob-baskani-haci-eyup-guler-esnafimiz-kesinlikle-stokcu-degildir-004.jpgsesob-baskani-haci-eyup-guler-esnafimiz-kesinlikle-stokcu-degildir-005.jpg

Kaynak: Sesob Başkanı Hacı Eyüp Güler,‘’ Esnafımız  Kesinlikle Stokçu Değildir’’

Editör: TE Bilisim