Öncelikle bandırma vapurunu ziyaret eden sayın Oğan daha sonra samsunda basın mensupları ile bir araya gelerek gündeme dair açıklamalar da bulundu.
 
‘’ATA ittifakı olarak geldiğimiz,ulaştığımız noktadan memnunuz ‘’
 
Sayın Oğan yaptığı açıklamalarda ‘’Atatürk’ün kurtuluş mücadelesini ilk başlattığı nokta Samsundayız. Bugün ilk olarak Bandırma Vapurunu Ziyaret ettik , Bandırma Vapurunda Atatürk’ün 3 gün süren yolculuğunda kaldığı ve kurtuluş mücadelesinin planlarını yaptığı kamarasını gördüm ve duygulandım. Bende o esnada Atatürk’ün düşüncelerini birazda olsa hissettim diyebilirim ve bugün bizde aynı duygu ve düşünceler içerisinde Samsun'a geldik. Birileri bizi türlü oyunlar ile daha aşağıda göstermeye çalışsa da, artık mızrak çuvala sığmıyor. ATA ittifakı Cumhurbaşkanı ve Milletvekili adayları bulundukları toplumda büyük bir sevgi seli ile karşılaşıyorlar. ATA ittifakı olarak yola çıktığımız günden bugüne geldiğimiz yoldan katettiğimiz mesafeden memnunuz’’ dedi.
 
‘’Vatandaşlarımız adaylar arasında bir gerilim olmadığını görsün istedik ‘’
 
Açıklamalarına devam eden Sayın Oğan ‘’ Biz 3 Cumhurbaşkanı adayından da randevu talep ettik ve istedik ki hem seçim güvenliğini konuşmak hem de Cumhurbaşkanı adaylarının bu konuda konuşabildiğini vatandaşlara göstermek. Vatandaşlarımız adaylar arasında bir gerilim olmadığını görürse güven içinde ,seçim hilesi ve hırsızlığı olmadığına kanaat getirerek güven içinde seçime gidilir diye düşündük’’
 
‘’ YSK Başkanı Darbeci Başı mı ? ’’

Konuşma esnasında İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamalarına da cevap veren Sayın Oğan  ‘’ dün gördük ki ; Binalı Yıldırım , Bekir Bozdağ ve Süleyman Soylu’nun yaptıkları açıklamalar toplumu germeye bölmeye kutuplaştırmaya yönelik açıklamalardır. Buradan uyarıyorum Süleyman Soylu Görevde kalmamalı.Sen seçimleri bir darbe girişimi olarak ifade eden birisin bu durum da YSK başkanı darbeci başımı ? Peki sen darbe saydığın bir seçimin milletvekili adayısın onurun varsa istifa et ‘’ diyerek  İç İşleri Bakanı’na seslendi.
 
‘’Raydan çıkardığınız ülkeyi biz tekrar rayına oturtmaya çalışıyoruz’’

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a da cevap veren sayın Oğan ‘’ Bizler insanların ne yiyip içtiği ile değil insanlar akşam yemeklerini yiyebildi mi , akşam yataklarına karınları tok bir şekilde yatabildi mi bunlar ile ilgileniyoruz. Bekir Bozdağın işi adaleti sağlamaktır seçim gecesi kim kutlamasını ne ile yapıyor bu kimseyi ilgilendirmez , adalet hiçbir dönemde bu kadar ayaklar altına alınmamıştır ‘’ dedi.Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da seslenerek ‘’sayın Erdoğan’a çağrım bu tür açıklamalar ile ortamı germeyin ülkeyi kamplaştırmayın Türk Milletinin kamplaşmaya mecali kalmamıştır. Raydan çıkardığınız ülkeyi biz tekrar rayına oturtmaya çalışıyoruz ve temiz bir dil kullanıyoruz ‘’dedi. 
 
‘’Toplumu size yem etmeyeceğiz ve halkın terazisine çıkacağız’’

‘’Biz ülkemizi sizin bu kamplaştırma siyasetinize kurban vermeyeceğiz.Toplumu size yem etmeyeceğiz ve halkın terazisine çıkacağız . 14 Mayıs günü halkımız kime ne kadar değer veriyor kimleri nereye taşıyor boyumuzun ölçüsünü o gün öğreneceğiz’’diyerek gündeme dair konuşmasını sonlandırdı.
 
Daha sonra Samsun gezisi kapsamında Bafra’ya geçecek olan sayın Dr.Sinan Oğan seçim çalışmalarına Bafra da devam edecek.

Mahmut AY