Türk Kızılayı Bafra Şube Başkanı Osman Genç 5-6-7 Nisan’da Bafra Belediyesi önünde Türk Kızılayı Kan Bağış Tırında Kan Bağışı başlatan ve adeta rekor kıran BEŞİR Derneği Bafra Temsilcisi Sehat Murtezaoğlu’na bir takdir belgesi ve plaket sundu.

Konu hakkında bir teşekkür konuşması yapan Türk Kızılayı Bafra Şube Başkanı Osman Genç,’’ 5-6-7 Nisan tarihlerinde Bafra Belediyesi önünde bulunan Kan Bağış Tırında gerçekleştirilen kampanyada Beşir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Bafra Şube Başkanı Serhat Murtezaoğlu ve üyeleri, kampanya çerçevesinde Kızılay’a rekor düzeyde 338 Ünite kan bağışında bulundular. O nedenle bu mini töreni düzenledik. Kan vermenin sıhhatimize büyük bir fayda yarar sağladığını hepimiz biliyoruz. 3 ayda bir hele hele dört ayda bir kan vermenin sağlığımızda daha sıhhatli olduğumuzu kan veren vatandaşlarımız biliyor. Dolayısıyla kan verme alışkanlığı oluşuyor ve artık kan gönüllü kan bağışçımız oluyor. Kan vermek insanlık görevidir. Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır. Bizler düzenli olarak kan bağışında bulunursak, ihtiyaç esnasında kan bulunmuş olacak. Böylelikle hiç bir hasta kan temini açısından bir sorun yaşamayacak" diye konuştu.

 

Konu hakkında bir açıklama yapan Beşir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Bafra Şube Başkanı Serhat Murtezaoğlu,’’Merkezi İstanbul’da bulunan derneğimiz ile Kızılay arasında 2013 yılı kan bağış kampanyası ‘’Bir Damla Bin Umut” sloganıyla 5-6-7 Nisan tarihlerinde bir kampanya başlattık. Ve söz verdiğimiz gibi rekor bir rakamla 338 Ünite Kan Bağışında bulunduk.

Bugün SAMERKAND Vakfı Derneğinin kermesinde, böyle anlamlı bir günde anlamlı bir plaket ile onurlanmak apayrı bir duygu.

BEŞİR Derneği Bafra Temsilciliği olarak tüm etkinliğimizde yanımızda bulunan başta Bafra Belediye Başkanımız Zihni şahin ve diğer yetkililere şükranlarımızı sunarız. Ayrıca Türk Kızılayı Bafra Şube Başkanı Osman Genç’e yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Kan bağışının önemini kana ihtiyacı olan aileden veya kişiden daha iyi hiç kimse anlayamaz. Kan bağışı hayat kurtarır. Düzenli olarak kan bağışlamak, kan merkezlerine kan vermek acil kana ihtiyaç duyulduğunda çok yardımcı olmaktadır. Bizde bu bilinç içerisinde kampanyaya destek olduk. Herkesi bu tür kampanyalara katılmaya davet ediyorum.’’diyerek sözlerini tamamladı.

Plaket takdim törenine  Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra İlçe Müftüsü Bürhan Keleş ve BEŞİR Derneği Yönetim Kurulu katıldı.

Editör: TE Bilisim