Samsun Büyükşehir Belediyesi, mahkemenin 4 kez iptal ettiği Atakum ilçesindeki Yalı Kafe imar planını, 5. kez değiştirerek meclisten oy çokluğu ile geçirdi. 

Samsun Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Hasan İpek, bu ay ki meclis toplantısında mahkeme tarafından ruhsatı iptal edilen Yalı Kafe'de kaçak bir şekilde devam eden çalışmayı fotoğraflayıp meclise sunmuştu. 

Fotoğrafa inanmamıştı!

Bunun üzerine konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, fotoğrafın anlaşılmadığını ifade ederek, "Çalışmak için mi girilmiş, kiremitleri ayırmak için mi girilmiş? O fotoğraftan anlaşılmaz. Mahkeme kararının gereği ilgili dairemiz tarafından yapılmaktadır" ifadelerini kullanmıştı.

"Bunun hesabını kim verecek?"

İpek, bu sabah saatlerinde kendi sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, mahkeme tarafından ruhsatı iptal edilen Yalı Kafe'de inşaatın kaçak bir şekilde devam ettiğini belirterek, "Bakın görüyorsunuz burada inşaat kaçak bir şekilde devam ediyor. Buranın şu an mühürlenmesi lazım. İşçiler çatılar çalışıyor. Allah göstermesin burada bir işçi düşse, bunun hesabını kim verecek? Kamuyu göreve davet ediyorum" diye sordu.

Ercan ÜSLÜ