Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin bu ay ki meclis toplantısında, daha önce 4 defa mahkemelik olan ve şu an mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiği Atakum'daki Yalı Kafe ile ilgili yeni imar planı değişikliği teklifi görüşüldü. 

Teklif hakkında söz alan Samsun Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Hasan İpek, mahkemenin inşaat için yürütmeyi durdurma kararı aldığını hatırlatarak, "Mahkeme bir buçuk ay önce yürütmeyi durdurma kararı verdi. Şu anda o inşaatın ruhsatı yok. Dün ben oraya gittim ve inşaatın çatısında çalışma yapıldığını fotoğrafladım. Kiremit döşüyorlar. Gözlerimle gördüm en az 15 kişi çalışıyor. Şimdi burası kaçak. Ruhsatı yok. Orada biri düşse bunun hesabını kim verecek" diye sordu. 

Ardından söz alan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, fotoğrafın anlaşılmadığını ifade ederek, "Çalışmak için mi girilmiş, kiremitleri ayırmak için mi girilmiş? O fotoğraftan anlaşılmaz. Mahkeme kararının gereği ilgili dairemiz tarafından yapılmaktadır" ifadelerini kullandı.

Daha sonra meclise sunulan ilgili teklif, oy çokluğu ile kabul edildi.  

Ercan ÜSLÜ