19 Mayıs Parkı köşesinde yer alan konteynerde çıkan yangın Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerince söndürülürken, aynı cadde üzerinde bulunan benzer özellikteki bir başka konteyner ise araç çapması sonucu hasar gördü.

1.jfif

Kamu malına zarar verenler hakkında konuşan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, "Kamu malına bilerek, isteyerek zarar vermek kul hakkına girmektir. Bafra genelinde hemşehrilerimizin kullanımına sunulan çöp konteynerlerine, parklarımızda bulunan banklara, oturma yerlerine,verilen zararlar bizleri vicdanen üzmektedir. Aklı başında bir insanın bunu yapması hıyanettir. Emniyet güçlerimizle işbirliği içerisinde suçluların tespit edilip, cezalandırılması için gerekeni yapacağız" dedi.

2.jfif

Bafra Belediyesi tarafından ilçe sınırları içinde dağıtımı yapılarak sokaklara bu günkü maliyeti yaklaşık 45 bin lira olan yer üstü konteynerlerine zarar verilmesi sağduyu sahibi vatandaşlar tarafından da tepkiyle karşılandı.

Temizlik çalışmalarını sürdüren Bafra Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri kullanılmaz hale getirilen konteynerların bakım ve onarımı yapılmasının ardından yeniden kullanıma sunulacağı belirtildi.

Öte yandan, ilçe genelinde konteyner içerisinde sönmemiş kül, çöple ilgisi olmayan atıkların atılması da çevre kirliliğine sebep oluyor.

3.jfif

Özellikle evsel olmayan atıkların atılması belediye personelini hizmetini yapmasına da engel olurken, fark edilemeyen bazı atıklar çöp kamyonlarına zarar veriyor.

5.jfif

4.jfif

Kaynak: Ezgi ÜNLÜ