Kurupelit Marina Dayanışması, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin eski Kurupelit Belediye binası ve yanındaki toplam 3 bin 400 metrekarelik yeşil alanı satışa çıkarmasına tepki gösterdi. 

Dayanışma adına konuşan Dr. Nedim Ecevit, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'i eleştirerek, "Kıyılar halkın malıdır, satılamaz. Geçmişten Samsun halkına kalan, halkın kazanımları olan kamusal alanları; iktidarınızı sürdürebilmek için, kişisel egolarınızdan kaynaklı yatırımlarınızı finanse edebilmek için, kaynak yaratmak adı altında, adeta mirasyedi gibi satamazsınız" dedi. 

"Asıl maharet, kendi yatırımlarınızı, kendi becerilerinizle ürettiğiniz kaynaklarla finanse edebilmekte" diyen Ecevit, "Satılan alan sadece bir parselden ibaret değildir. Satılan alan, sosyal yapısıyla, eko sistemiyle, Samsun halkınınakın akın geldiği, nefes aldığı, üniversitedeki gençlerin boş vakitlerini geçirdiği yaşam alanlarından biridir. Satılan bir arsa değil, Samsun şehridir" şeklinde konuştu.

Satışın kamu yararına olmadığını ileri süren Ecevit, "Hani halkın kullanacağı parklar, hani çocuk parkları, yeşil alanlar, hani bu şehirde yaşayanların hayatını kolaylaştıracak projeler, hani halka, esnafın ekmeğine, bölge sakinlerine saygı. Projeleriniz bunları kapsamayınca halkı, bilimsel çevreleri ve herkesi duymazdan geldiniz. Bu şehrin sizden önceki, 4 dönem yani 19 yıl görev yapan Belediye başkanı da mensup olduğunuz siyasi partidendi. Hataları elbette oldu. Ama bu şehir 4,5 yıllık döneminizdeki kadar keyfe keder, beceriksizce, bu kadar betona, ranta gönül vererek yönetilmedi" ifadelerini kullandı.

"Şimdi bunlara bir yenisini eklemeye çalışıyorsunuz" diyen Ecevit, son olarak şunları söyledi: "Kurupelit Düğün salonu ve yanındaki yeşil park alanı, o bölgedeki tek çocuk parkı ve kamuya ait tek yeşil park alanı. İki kez mahkeme kararı olmasına rağmen, halkla inatlaşıyor, ranta açıp, satışa çıkarıyorsunuz. Oradaki sosyal yapıya, eko sisteme, yöre sakinlerine, bölgedeki esnafın ekmeğine hiç mi saygınız yok. Bir belediye başkanı için, bu eksiklik, ne büyük talihsizlik. Siz şehri temsil ettiğinizi söylüyorsunuz, Körfez mahallesinin muhtarı da tüm o bölgeyi temsil ediyor. Mahallelinin sesini duyurdu, yapmayın, tek çocuk parkımıza kıymayın dedi. Dinlemediniz. CİMER’e yazdı, basın açıklaması yaptı. Yine kulaklarınızı tıkadınız."

Ercan ÜSLÜ