Samsun'da, Mart 2024 yerel seçimleri öncesi en çok konuşulan ilçe son yıllarda agresif şekilde büyüyen Atakum oldu. 2008 yılında ilçenin nüfusu 100 bin civarı iken, 2020 verilerine göre 220 bin oldu. Şu an kayıt dışı nüfusu ile ilçede 300 binden fazla kişinin yaşadığı öngörülüyor. Samsun'da kentleşme projelerinin çoğu da Atakum ilçesine yönelik yapılıyor. Emniyet Müdürlüğü'nden, SGK gibi önemli kurumlara, su, elektrik ve doğalgaz kurumlarının hepsi bu ileçede konuşlandırılmış durumda. Bir anlamda ilçe, Samsun'un merkez yaşam noktası haline dönüştürülüyor.

Atakum Belediyesi, 1994 yılında kuruldu. İlk iki dönem kurucu belde belediye başkanlığını CHP'li Metin Burma yaptı. 2004-2009 yılları arasında Adem Bektaş, 29 Mart 2009 seçimlerinde ise Metin Burma tekrar başkan seçildi. Ardından AK Parti'li İshak Taşçı bir dönem başkanlık yaptıktan sonra, bu dönem CHP'li Av. Cemil Deveci başkanlık koltuğuna oturdu. 

Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesi Atakum Belelediyesi için bazı isimlerin adaylıkları kamuoyunda konuşulmaya başladı. Son seçimlerde Deveci ile yarışan AK Parti'li Zihni Şahin'in ve önceki dönem Atakum Belediyesi Başkanı olan İshak Taşçı'nın tekrar aday olmak istediği konuşuluyor. Ancak, kamuoyunda bu isimler için şimdilik bir sessizlik mevcut. 

Mevcut Başkan Deveci'ye kendi partisinden rakip olarak belediyenin de eski özel kalem müdürü Bayram Çelik'in aday gösterileceği konuşuluyor. AK Parti'de ise geçen dönem de isimlerinden söz edilen eski Kurupelit Belde Belediye Başkanı Turan Çakır ve AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Çiğdem Karaaslan'ın yardımcısı Oğuzhan Serinkaya var. 

Turan Çakır, bir dönem eski Kurupelit Belde Belediye Başkanı olarak görev yaptı. Çakır, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde Yusuf Ziya Yılmaz döneminde, iki dönem başkanvekilliği görevini icra etti. Yılmaz'ın, Çakır'a yakınlığı bilinmekte ve AK Parti Samsun Milletvekili Yılmaz şu an AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı. Yılmaz'ın yerel seçimler öncesi öngörüleri ve işaret ettiği isimler oldukça dikkate alınacaktır. 

Diğer taraftan AK Parti'de Genel Merkez Çevre, Şehir ve Kültür Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Serinkaya, 2012 yılından bu yana Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurlunda görev alıyor. Serinkaya, 2004 yılında turizm ve medya sektöründe kurduğu şirketler ile iş hayatında yer almaktadır. 

Ercan ÜSLÜ