Gençlerle bir arada olmaktan çok mutlu olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Tüfekci “Ticari hayatımızda yaptığımız faaliyetleri, akademik kariyerimizde aldığımız bilgilerle birlikte heybemizdekilere sizin sayenizde yeni şeyler eklemiş oluyoruz. Üç tane kız çocuğum var. Benim bu yola çıkma sebebim onlara baktığımda, yüreğimde bir ağırlık ve sorumluluk hissetmemdi. Siz gençler için, çocuklarımız, geleceğimiz için bunun gibi buluşmalar çok önemli ve değerli. Bu cennet vatan sizlerindir ve daha ileriye, daha ‘İYİ’ye götürecek olan sizler için çalışmak ve çabalamak bizim boynumuzun borcudur”

"Gençler her konuda etkin ve söz sahibi olacak"

İYİ Parti Samsun Milletvekili Adayı İmren Nilay Tüfekci, salondaki bir gencin “Samsun’da tarımı canlandırmak için hangi politikaları hayata geçirmeyi planlıyorsunuz?” sorusu üzerine “Samsun iki tane bereketli ve verimli ovası olan Dünya’daki nadir ülkelerden biri. Bu noktada içi boşaltılmış çoğu kamu kurumumuz gibi şehrimizdeki Tarım Kredi Kooperatiflerini gerçekten çalışabilecek, fayda sağlayabilecek kadrolarla etkin hale getireceğiz. Sadece doğru insanları görevlendirmekle de kalmayacağız belirli bir sistematiğe oturtarak bu süreci sağlama alacağız. Ziraat mühendislerimiz sahaya inip çiftçiyle bir arada çalışmalarını yürütecek, toprak analizlerini yapacak, hangi bölgede ne daha verimli yetişir, ne ekilmeli bunları konuşacak ama asıl önemli olan bizimle beraber konuşmakla kalmayacak çiftçinin yanında olacak. Tohum ve gübre desteklerini artıracağız mazot desteğini hayata geçireceğiz. Üreticimiz hasadının sonunda eline ne geçeceğini ekimin başında bilecek ve bunun aşağısında bir ücretlendirme ile karşılaşmayacak” dedi.

"24 saat açık kütüphaneleri hayata geçireceğiz"

Tüfekci üniversitelerdeki ve şehirdeki kütüphanelerin niteliği ve açık kalma süreleri üzerine gelen soru üzerine her öğrenci için fırsat eşitliğinin altını çizerek “Biz özellikle köy ve mahalleler bazında içerisinde internet donanımlarının, kaynak yeterliliğinin üst düzeyde olduğu gençlik merkezleri açarak merkeze uzak bölgedeki öğrencilerimizin de fırsat eşitliği içerisinde eğitim alabilmesi için çalışacağız. Halk kütüphanelerinin kültürel ve sanatsal etkinliklerini artırarak onları aynı zamanda bir cazibe merkezi haline getirerek 24 saat açık kütüphane uygulamasını yürürlüğe koyacağız. Makalelere ulaşmaktaki eksikliğin farkındayız, halk kütüphanelerinin hepsine sürekli genişleyen ve yenilenen veri tabanlarını devlet kaynaklarıyla birlikte size ulaştırarak bu konudaki eksikliği de gidermiş olacağız. Kütüphanelerin sayısı ve etkinliğini artırırken her öğrenci için de fırsat eşitliğini sağlamış olacağız” dedi.